Dr. Ónodi Izabella 2015. március 16. 12:30 Forrás: Ónodi Árpád

Üzenet, haza

Képgaléria
Székelyföld, és azon belül Kézdivásárhely különösen élénken őrzi a 48-as hagyományt. A híres ágyúöntő, Gábor Áron a város egyik legendás vezéralakja volt a forradalomban.

A kézdivásárhelyi március 15-i ünnepi gála végén a Vigadó Dísztermében a városból elszármazottak videóüzenetét vetítették. Erre a megtisztelő feladatra többek között dr. Ónodi Izabella képviselőasszonyt, a Kiskunfélegyházi Önkormányzat Művelődési és Szociális Bizottságának elnökét, Kézdivásárhely szülöttét is felkérték. A két város és a két régió épülő kulturális kapcsolatai reményteli jövőt ígérnek a civil szervezeteknek.

A 2015-ös kiskunfélegyházi Városalapítók Hete rendezvénysorozaton a Perkő Néptáncegyüttes "Érted szól imánk" című látványos táncjátéka képviseli a Székelységet. Tavaly augusztusban a dr. Ónodi Izabella által elnökölt Sorsocskák Alapítvány és lelkes adományozói jóvoltából a Padkaporos Néptáncegyüttes már kijutott Székelyföldre egy sikeres Államalapítók Heti mini turnéra és táborozásra.

Az elkövetkező években egyéb félegyházi civil és művészeti szervezeteket is szeretne kijuttatni a Sorsocskák Alapítvány Székelyföldre, valamint a helyiekkel közös alkotótáborokat szervezni a festői Kászonimpér falucskában.

Fotók: Kézdivásárhely - 2015. március 15.
            

Kövessen minket a Facebookon is!