Dr. Ónodi Izabella 2015. március 25. 13:00

Zenészektől, szeretettel

Zenészektől, szeretettel
A Nádasdy utcai szociális otthon idős lakóinak a mindennapjaiba szeretne örömöt és kényelmet csempészni a Sorsocskák Alapítvány új kezdeményezésével. Ezúttal ágyneműre, takaróra és matracokra gyűjtenek, félegyházi zenészek közreműködésével - mondta el Ónodi Izabella, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Tőle tudjuk, hogy március 27-én, 19 órakor diák- és tanár zenekarok, illetve már jól ismert félegyházi együttesek lépnek fel a Rocktárban. Ennek a koncertnek a bevételét fordítják a meghirdetett jótékonysági célokra. Ezzel együtt elindítottá a Hozz egy ágyneműt! akciót is, amelynek keretében a lakosságtól várnak felajánlásokat. Izabella szerint sok család örömmel ajándékoz akár saját ágyneműiből is az otthonban élő 70 idős ember számára. Ezeket a használt, de jó minőségű darabokat is szívesen fogadják, s az újakhoz hasonlóan leltárba veszik, és ellátják az alapítvány logójával, mielőtt kiosztanák az időseknek.

- Minden egyes darabot személyesen adunk át az otthon lakóinak. Az ágyneműk mellett az intézményvezetővel közösen vásárolunk a pénzbeli adományból matracokat, takarókat, hálóingeket… amire a legnagyobb a szükség - magyarázta a kuratóriumi elnök, hangsúlyozva, hogy az átadásra minden adományozót szeretettel várnak.

A rockzenészek és az idősek otthona lakói két távoli világban élnek. A félegyházi zenekarok azonban megmutatták már sokszor, hogy ha segítségről van szó, akkor nincsenek lebonthatatlan ellentétek és távolságok. A hangos koncertek tömegeket mozgató világa most hozzájárulhat a csendes, sorsokkal és élettörténetekkel teli idősek otthonai komfortosabbá tételéhez. Apró ajándék ez azoknak, akik nélkül nem lennének most se rockzenészek, sem pedig fiatalok.

A Sorsocskák Alapítvány és a Plain-Rock Egyesület tehát ismét összefog egy jótékonysági koncert erejéig március 27-én 20 órától a Rocktár Élőzenei Bázison. A "Rockzenével az idősekért" koncerten fellépő öt félegyházi produkció között ősbemutatók is lesznek. Két új együttes, a Hard Decision és a Kártékony Blues, az egyesület tanár-diák zenekara most mutatja meg magát először a nagyközönség előtt. Örömteli fejlemény továbbá, hogy a helyi diákság pár éve legkedveltebb zenekara, a The Cork is újjáalakult és első félegyházi koncertjére a jótékonysági estet választotta. A fiatalos blokk után a keményebb zenék kedvelőit szólítja meg az Xtigmatic zenekar, majd a Metamorf szórakoztatja a nagyérdeműt hajnalig a legnagyobb rock slágerekkel.
 

A jótékonysági koncert fővédnöke Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony.
 

Tisztelettel köszönjük a segítséget minden koncertlátogatónak és felajánlónak és jó szórakozást kívánunk az koncerten!


Ónodi Árpád
Sorsocskák Alapítvány
Plain-Rock Egyesület



 

Kövessen minket a Facebookon is!