Dr. Ónodi Izabella 2015. április 22. 07:00

Félegyháza új diákpolgármestere Nagy Bálint

Képgaléria
Félegyháza új diákpolgármestere Nagy Bálint
Április 21-én tartották meg Kiskunfélegyházán a Gyermek- és Ifjúsági Diák Önkormányzati választást. A 13 iskola tanulóinak többsége (1174 szavazattal) Nagy Bálintot, a Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákját választotta diákpolgármesterré.

Papp Viktória, a városi önkormányzat ifjúsági referense arról számolt be, hogy a választások mindenütt rendben, az előírásoknak megfelelően zajlottak. A diákok érdeklődést mutattak, és többségük az urnákhoz járult. A szavazókat mindenütt szavazó biztosok igazították el a választás menetrendjéről. A leadott voksokat az előírásoknak megfelelően összegezték. A választás menetét a művelődési és szociális bizottság elnökével, dr. Ónodi Izabellával közösen folyamatosan ellenőrizték, és sehol nem tapasztaltak hiányosságot.

A szavazatok összeszámlálását követően a városháza dísztermében Balla László alpolgármester hirdette ki a voksolás eredményét. Gratulált a megválasztott diákpolgármesternek és képviselő-testületének. Elmondta, hogy a városi önkormányzat segíteni fogja a fiatalokat elképzeléseik megvalósításában, és a diákságot érintő döntéshozatalban kikérik véleményüket.

Nagy Bálint diákpolgármester munkáját segítő testület tagjai lettek: Orlik Dalma, Sárai Szabó Dorina (Constantinum Intézmény), Miklya Csanád Máté, Kurucz Ágnes (Móra Ferenc Gimnázium), Kovács Nikoletta, Tóth Regina (Szent Benedek Gimnázium), Andrási Dorina, Német Szabina (Kossuth Lajos Szakképző Intézmény), Bakró Dániel, Boros Lizandra (Mezőgazdasági Szakközépiskola), Darányi Miklós, Körözsi Martina (közgazdasági Szakközépiskola), Kecső Dóra, Tóth Violetta (Darvas József Általános Iskola), Radnóti Kamilla, Oroszi Noémi (József Attila Általános Iskola), Dinnyés Dorina, Makai Viktória (Platán Iskola), Tulkán Gitta, Bakó Liza (Dózsa György Általános Iskola), Szabó Dorottya, Lőrincz Zsófia (Batthyány Lajos Általános Iskola), Nagy Bettina, Somodi Beatrix (Göllesz Viktor Általános Iskola), Kiss Anna, Almási Emerencia (Constantinum Móra Ferenc Általános Iskola).

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!