Dr. Ónodi Izabella 2015. augusztus 6. 15:30

Két keréken repültünk!

Képgaléria
Két keréken voltunk! Két keréken repültünk! Nagyon jó volt! Így örvendezett egy kislány, amikor az augusztus 13-án kezdődő oldalkocsis motoros találkozó szervezői elvitték egy-egy próbakörre a Kapocs Intézmény rászorulóknak szervezett táborának résztvevőit. A motorosok nem véletlenül érkeztek ebbe a táborba. A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület és a Sorsocskák Alapítvány ugyanis 150 támogatói jegyet oszt szét rászoruló gyermekek és mozgáskorlátozottak között.

Ónodi Árpád a motoroztatás után sajtótájékoztatón mondta el, hogy az augusztus 13-án kezdődő oldalkocsis motoros találkozó Közép-Európa legnagyobb ilyen jellegű összejövetele. A félegyháziak szeretnék elérni, hogy városunk az oldalkocsis találkozók fellegvárává váljon. Szeretnének a rendezvénynek egyedi arculatot is teremteni. Az oldalkocsis motorozás egy esélyegyenlőségi műfaj. Mozgássérültek, családosok és állatszerető, kutyatartó emberek járják az utakat külföldön ilyen járgányokkal. Ezt a szokást szeretnék meghonosítani hazánkban is – mondta el a főszervező.

A Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke arról számolt be, hogy a 150 támogatói jegyet a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény, a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény, a Nagycsaládosok Egyesülete és a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete segítségével juttatják el a rászorulóknak. Dr. Ónodi Izabella hozzátette: jó érzés az, hogy megörvendeztethetnek olyan gyerekeket és felnőtteket a motorozás élményével, akiknek egyébként nem lenne esélyük ennek kipróbálására.

A találkozónak szerves része lesz a gyermekmotoroztatás. Mindennap a koncertek előtt pattanhatnak nyeregbe, illetve az oldalkocsikba az apróságok. Csütörtökön pedig a sokak által kedvelt Alma együttes koncertjét élvezhetik. A Sorsocskák Alapítvány pavilonjába mindennap várják a gyerekeket a tapasztalatok megbeszélésére, egy kis mesélésre, pihizésre.

 

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!