Dr. Ónodi Izabella 2015. augusztus 13. 18:00

Ősszel már biztonságosan kerekezhetünk a mezőgazdasági boltig

Képgaléria
Ősszel már biztonságosan kerekezhetünk a mezőgazdasági boltig
Hamarosan biztonságosan kerékpározhatunk az 5-ös főút mellett a város teljes szakaszán. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően ugyanis megkezdődik a kerékpárút építése a Bercsényi utcától a mezőgazdasági boltig. A tervek szerint mire beköszönt a ködös, csúszós időszak, addigra megépül a bringasztráda. A külterületre igyekvők, a pecások, és a beszerzésre induló gazdálkodók egyaránt biztonságban lesznek, ha a kerékpárt választják közlekedési eszközül. Erről augusztus 13-án sajtótájékoztatón számoltak be az érintett településrész önkormányzati képviselői és a polgármester.

Örömmel tölt el, hogy a családok, gyermekek végre biztonságosan közelíthetik meg a Petőfi lakótelepről és a Kossuthvárosból Félegyháza bármely pontját. Ennek elérésére ígéretet is tettem a választási kampány során. Most pedig el kell mondanom, hogy a Bercsényi utcai kerékpárút megépítéséről sem tettünk le. Továbbra is szívügyünk, és remélem belátható időn belül össze lehet hívni majd azt a sajtótájékoztatót, amelyen annak az építkezésnek a kezdetéről kell szólnunk - mondta el dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő a sajtótájékoztatón.

Az érintett városrész másik önkormányzati képviselője Horváth Gábor elmondta: a város legforgalmasabb útszakaszáról van szó. Érthető, hogy az elmúlt években mindennapos kérdéssé vált a kerékpárút megépítése. Most, első lépésként a mezőgazdasági boltig épül meg, ami egyben fontos csomópont is a külterületen élők számára. A folytatásra azonban nagy szükség lesz, hiszen azzal tudjuk igazán bekapcsolni a város vérkeringésébe Aranyhegyet.

Csányi József polgármester elmondta, hogy már az előző városvezetés is pályázott a kerékpárút megépítésére, akkor azonban nem nyílt lehetőség a megvalósításra. Az önkormányzat újból pályázott, ezúttal zöld utat kaptak a megvalósításra. Fontosnak tartja azt is, hogy a korábbi pályázat kivitelezését egy fővárosi céggel oldották volna meg, a mostani útépítést az előzetes közbeszerzési eljárás eredményeként egy félegyházi vállalkozásra bízzák. A cég már megkezdte az út feltárását, a közművek kiváltását, és rövid időn belül a konkrét munkálatok is megkezdődnek.

A polgármester hozzátette, mindent megtesznek azért, hogy minél előbb folytatódjon a kerékpárút építése az Aranyhegyi lakótelepig. Sőt, a közelmúltban a megyeszékhely polgármesterével, Szemereyné Pataki Klaudiával arról is egyeztettek, hogy a két város közösen pályázik arra, hogy kerékpárútjaik összeérjenek. Ez fontos lenne a külterületen élők számára, de azért is, mert az 5-ös főútvonalnak ez a szakasza a kerékpáros turizmus célpontjává is válhatna.
 

H. S.




 

Kövessen minket a Facebookon is!