Dr. Ónodi Izabella 2015. augusztus 27. 13:30

Irány a Vadnyugat!

Irány a Vadnyugat!
A Kapocs Intézmény évente szervez tábort hátrányos helyzetű gyermekeknek. A programok minden alkalommal kirándulással zárultak. Idén azonban úgy tűnt pénzhiány miatt nem tudják ezt megvalósítani.


Az augusztus 20-ai jótékonysági filmvetítés azonban segített. A moziban összegyűlt 36 ezer forintot az önkormányzat a Sorsocskák Alapítványnak ajánlotta fel, az alapítvány pedig augusztus 26-án ezt átadta a tábor szervezőinek. Ennek köszönhetően 30 hátrányos helyzetű gyermek látogathat el Csongrád-Bokrosra a Vadnyugati Városba.

Az adomány átadásakor Papp Viktória, az önkormányzat kulturális referense elmondta: augusztus 20-án a jótékonysági kutyakiállítás mellett Reményi Richárdnak, a Petőfi Mozi vezetőjének segítségével jótékonysági filmvetítést is szerveztek. Sokan megnézték az animációs filmet, és az adakozókedvvel sem volt gond. A szervezők úgy döntöttek, hogy a bevételt a Sorsocskák Alapítványnak adják át.

Az alapítvány tudomást szerezve arról, hogy a Kapocs Intézmény táborzáró kirándulására már nincs keret, a 36 ezer forintot átadta ennek finanszírozására annak reményében, hogy harminc hátrányos helyzetű gyermek nyári élményeit segítik megkoronázni egy nagyszerű élménnyel – mondta el - Ónodi Izabella. A kuratóriumi elnök köszönetet mondott a 72 adományozónak is, akik hozzájárultak ehhez.

Füri Judit intézményvezető arról számolt be, hogy az adománynak köszönhetően a gyerekek ellátogatnak a Csongrád-Bokrosi Vadnyugati Városba. Egy napot western hőssé válhatnak, bepillantást nyerhetnek a cowboyok és indiánok világába, vadnyugati kalandokat élnek meg. Ez biztos, hogy meghatározó, szép élményük lesz iskolakezdés előtt.
 

s. r.


 

 

Kövessen minket a Facebookon is!