Dr. Ónodi Izabella 2015. október 16. 13:00

Kreatív elfoglaltságot kínálnak az apróságoknak mindennap

Képgaléria
Kreatív elfoglaltságot kínálnak az apróságoknak mindennap
Jöhet akármilyen zord idő, a gyermekek és szüleik akkor is találnak védett helyet a játékhoz, szórakozáshoz. Ehhez a helyszínt a napokban megnyílt Dudás Kreatív Ház biztosítja a Gorkij utcában, a volt gyermekkönyvtár helyén. A játékeszközök mellett az üzemeltetők játszóházzal, mesével, zenével és játékos foglalkozásokkal teszik színesebbé a szabadidő eltöltését.

Ezen a helyen többet szeretnénk megvalósítani, mint egy játszóház. Bárki, bármikor feljöhet szüleivel együtt, és használhatja a három terem összes játékát. Amivel több lesz, mint egy játszóház, az az, hogy heti rendszerességgel, több foglalkozást is tartunk a gyerekeknek. Ezek között lesz zene-bölcsi, zene-óvoda, mondóka-torna, mozgás-kotta a kicsiknek, és az iskolába készülő csapatnak is szervezünk érdekes programokat – mondta el a megnyitáskor Jánosi Eszter üzemeltető.

A gyermekek új, kreatív játszóterének megnyitását az önkormányzat részéről dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke így köszöntötte: „A hagyományőrzés nem játék, de a játék lehet hagyományőrző! Kiskunfélegyházán évtizedek óta sikeresen próbál felszínre törni a népzene- és néptánc kultúra több generációt átívelő ápolása. Fiatal népzenészeink, néptáncosaink- függetlenül attól, hogy született félegyháziak, vagy azzá lettek-, egy új vonalat, új energiát képviselnek az utánpótlás képzésében. Ez jól látható és tapasztalható a közelmúlt városi programjain is.

Most pedig egy olyan, szívemhez igen közelálló kulturális és pedagógiai központot nyithatok meg, amely elsősorban a legkisebbekkel foglalkozik. Nagyon nagy hiánypótló szerepe van a városban a Dudás Kreatív Háznak, hiszen mindannyian tudtuk és éreztük már, hogy az egészen kicsi gyermekeknek milyen örömet szerez a játékos hagyományőrzés, a népzene hallatán történő ritmusos totyogás.

Ők a jövő magyar emberei, a kiskorukban kifejlődött audovizuális kultúrájuk meghatározza majd egész életszemléletüket. Nemcsak kötelességnek, hanem életvitelnek is tartják majd a hagyományőrzést és a mindennapok hagyománytisztelő megélését. Ebben lesz az ő segítségükre a Dudás Kreatív Ház Jánosi Ágnes és Kisgyőri Krisztián irányításával.”

s. r. 




 

Kövessen minket a Facebookon is!