Dr. Ónodi Izabella 2015. november 13. 09:30

Szolgálatuk nyújthat vigaszt, jelenthet kiutat a reményt vesztetteknek

Képgaléria
Szolgálatuk nyújthat vigaszt, jelenthet kiutat a reményt vesztetteknek
„Ünnepségünk alkalmat ad arra, hogy dolgozóink évtizedes, kiemelkedő munkáját megköszönjük és oklevelek átadásával is elismerjük. Az önök szolgálata nyújthat vigaszt, jelenthet kiutat a reményt vesztetteknek a magukra maradottaknak, ezt az áldozatos munkát csak kellő elhivatottsággal, empátiával és kivételes szociális érzékenységgel megáldva lehet vállalni. A szociális intézményekben dolgozókat a legnagyobb elismerés illeti munkájukért” – ezekkel a gondolatokkal köszöntötték az ágazat munkatársait a szociális munka napján, november 11-én a művelődési központ színháztermében.

Köszöntöm azokat is, akik most is dolgoznak, és segítő kezet nyújtanak a rászoruló félegyházi polgároknak. Sajnos sokan élnek olyanok, akik önkormányzati támogatásra szorulnak, testi-lelki, szociális és anyagi bajaikban. A szociális munkások a segítő kezet jelentik ezeknek az embereknek. Tudjuk, nekik hivatás a szociális munka. Nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, de hatalmas áldozatvállalást, edzettséget, őszinte folyamatos együttérzést is. A szociális munkásnak nem lehet rossz napja, hiszen tőle mindig segítséget kérnek és várnak, sőt munkáját mindig mosolyogva kell végeznie. A szociális dolgozók munkája szeretetszolgálat, melynek központjában az ember áll. E feladatot Kiskunfélegyházán sokan elkötelezettséggel, magas szakmai felkészültséggel és szeretettel vállalják. Őket köszöntjük ma – mondta Csányi József polgármester a kitüntető oklevelek és virágok átadása előtt.

Az ünnepi köszöntő után Rádiné Szakál Irén nyugállományú gazdasági csoportvezetőt és Szabó Imre Jánosnét, a Darvas Bölcsőde nyugállományú kisgyermeknevelőjét köszöntötték virággal és oklevéllel 40 éves munkásságukért.

A köz szolgálatában eltöltött 30 éves munkáját ismerték el Fazekas-Szűcs Józsefné házi gondozónak (Szivárvány Intézmény), Jaksa Imre Béláné osztályvezető ápolónak (Szivárvány Intézmény), Kádárné Horváth Mária gondozónőnek (Szivárvány Intézmény), Feketéné Kovács Zsuzsanna kisgyermeknevelőnek (Dankó Bölcsőde) és Tóth László Antalné nyugállományú  technikai  dolgozónak (Darvas Bölcsőde)

A köz szolgálatában eltöltött 25 éves munkáját köszönték meg Rabi Ferencné konyhai dolgozónak (Szivárvány Intézmény), Szondiné Kovács Erzsébet gondozónőnek (Szivárvány Intézmény) és Vereb Istvánnak (a Hajléktalan Ellátás korábbi szakmai vezetőjének). 

A művelődési és szociális bizottság nevében a munkájukat elhivatottsággal, kiemelkedő szakmaszeretettel és odaadással végző dolgozókat részesítették dícséretben. Elismerő oklevelet vehetett át dr. Ónodi Izabella bizottsági elnöktől: Mészárosné Buri Andrea mentálhigiénés csoportvezető, Kiss Ferencné kisegítő munkatárs, Bene József kertész és a karbantartói csoport tagja, Lócskai Istvánné gondozónő, Rácz-Szabó Miklósné gondozónő, Udvardiné Görög Tünde gondozónő, Rádi Anikó gondozónő (Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó  Intézmény dolgozói), Bodor Gáborné (Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye munkatársa), Juhászné Rapcsák Mária gondozónő (Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye), Szepesi Józsefné házigondozó, Fazekas-Szűcs Józsefné házigondozó és Sinkó Zoltánné – házigondozó.

A Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény dolgozói közül bizottsági dicsérő oklevélben részesült: Kádár Péterné, a Hajléktalan Ellátás Éjjeli Menedékhelyének  szociális és mentálhigiénés munkatársa, Solymosi Imre, a Hajléktalan Ellátás Éjjeli Menedékhelyének szociális segítő munkatársa, Csányiné Tajti Ildikó Zsuzsanna, a családsegítés szakmai részlegének tanácsadója, Nagy Istvánné, a Dankó Bölcsőde kisgyermeknevelője, Lukács Jánosné, a Dankó Bölcsőde kisgyermeknevelője, Hideg Zoltánné, a Dankó Bölcsőde technikai dolgozója, Nemes Gyöngyi, a Darvas Bölcsőde kisgyermeknevelője, Soós Sándorné, a Darvas Bölcsőde technikai dolgozója, Makány Éva, a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozója és Borbélyné Csáki Anita, a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozó asszisztense.

A kitüntetetteket a Constantinum színjátszó körének diákjai is megajándékozták egy kedves műsorral.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!