• Kezdőlap
  • Hírek
  • Bugac
  • Átadták Bugacon a szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet
Bugac 2015. december 2. 11:30

Átadták Bugacon a szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet

Képgaléria
Átadták Bugacon a szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet
Bugac történetének egyik legnagyobb beruházása fejeződött be november 30-án. A szennyvízcsatorna-hálózatot és a szennyvíztisztító telepet Szabó László polgármester és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke avatta fel. A beruházásnak köszönhetően, amelyhez 1 milliárd 420 millió forint uniós támogatást nyert az önkormányzat, 1063 családhoz jutott el a csatorna. A hálózat mellett pedig egy vadonatúj, korszerű szennyvíztisztító telep is megvalósult.

A fejlesztés eredményeként az eddig csatornázatlan település a korszerű szennyvízelvezetés részévé vált és ez által az egész falu zöldebb, élhetőbb lett. Emellett egy Európai Uniós színvonalú szennyvíztelep őrködik ezentúl a természetbe visszabocsátott vizek tisztasága felett Bugacon – mondta Szabó László polgármester a létesítmény ünnepélyes átadása előtt.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke így nyilatkozott: örömteli, hogy Bugac község élt a pályázati lehetőséggel, és megvalósította ezt a komoly beruházást. Elmondta, hogy a megyei közgyűlésnek még lesz lehetősége támogatni azokat a településeket, akik megfogalmazzák jó és hasznos elképzeléseiket. Ehhez azonban szükséges, hogy minél előbb nyújtsák be pályázataikat – tette hozzá.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!