Dr. Ónodi Izabella 2015. december 4. 09:30

„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”

Képgaléria
„Ahogyan a víz tükrözi az arcot”
Ezzel a darabbal mutatkozott be Kiskunfélegyházán a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely december 2-án. "Ahogyan a víz tükrözi az arcot”, úgy tükrözte a bemutatkozó előadás sikerét a művelődési központ színháztermét megtöltő fiatalok arca, reakcióik.

Nem volt véletlen, hogy a színházi előadás magával ragadta a fiatalokat. Az Osonó Színház társulata ugyanis a középiskolás fiatalok családról, iskoláról, társadalomról, a világról alkotott véleményét, jövőképének sokszínűségét formálta színházi eseménnyé. Együtt élt, érzett, közösen gondolkodott a néző és a színpadi szereplő. Ezért is valósulhatott meg a társulat célkitűzése, miszerint interaktív előadást szeretnének létrehozni. A feltoluló érzéseket, gondolatokat ugyanis a nézőknek és az előadóknak sem kellett magukban tartani.  

A fellépőket és Fazakas Misit, a társulat vezetőjét a délelőtti előadáson dr. Ónodi Izabella köszöntötte. - A család, mint a viharban tartott pajzs védhet, hatásokat szűrhet. Ezt a védelmet gyermek- és felnőtt kezek közösen tartják. Ha bárki elengedi közülük, akkor megbillen, és a modern vihar szétzilálhatja a családot. Van nekünk egy közös, nagy családunk, a Kárpát-medence magyarjai. Büszke vagyok rá, hogy ezt a pajzsot két kézzel tarthatom. Egyik kezem székely kéz szülővárosomból, Kézdivásárhelyről, a másik kezem immár félegyházi.

A gyermekeket érő aktuális problémák nem válogatnak a helyszínek között. A székely ember és az anyaországiak habitusa különbözik. Másban gyenge, másban erős. De bármelyikük elengedi a család közös pajzsát, az lebillen, és nem véd tovább – mondta a művelődési és szociális bizottság elnöke.

Az Osonó Színházműhely darabjait eddig 3 kontinens 21 országának több mint 160 településének lakói ismerték meg. A társulatot mindenütt épp oly szívesen és szeretettel fogadták, mint Félegyházán. A siker sem maradt el soha. Nem véletlenül.

Az előadást a Kreatív Mozaik Alapítvány és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata jóvoltából láthatták a félegyházi diákok...

s. r.



 

Kövessen minket a Facebookon is!