Dr. Ónodi Izabella 2015. december 14. 13:30

Egy este a Credo együttessel

Képgaléria
Egy este a Credo együttessel
A Városi Könyvtár Hattyúházi Folk Esték című sorozata első alkalommal tárta ki kapuit a közönségnek. Elsőként különleges Adventi műsorral kedveskedtek, melyen a Kárpátaljai Credo együttes dalait hallhatták a jelenlévők. A rendezvényt dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke nyitotta meg.

A Credo együttes 20 éve rendületlenül "járja" a Kárpát-medence vidékeit hét határon innen és túl. Az együttes énekben kísérli meg elmondani Kárpátalja "sorstalanságának" mindennapjait, megpróbálja bemutatni fény és árnyoldalait; mindezt reménnyel teli életérzéssel, a jövőbe vetet hittel. Most Kiskunfélegyházán, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban a Hattyúházi Folk Esték című sorozat keretében hangzott el adventi koncertjük.

Adventi műsorral készültünk, de a mi Adventünk kicsit más – mondta Ivaskovics József az együttes vezetője. Koncertjükön ugyanis nem a megszokott karácsonyi dalok hangzottak el, hanem többnyire határon túli költők versei. A műsorban azok a gondolatok kaptak főszerepet, amelyek karácsony táján foglalkoztatják a határon túli magyar nemzetet.

Az együttes a dal erejével szólt a hétköznapokról, a történelem furcsaságairól, s arról, hogy mennyire fontos és törékeny kincsünk a magyarságunk.

A Credo együttes december 19-én veheti át a Magyar Örökség-díjat, amely elismeri a 20 éves magyar értékmegőrző munkájukat.

V. K.




 

Kövessen minket a Facebookon is!