Dr. Ónodi Izabella 2015. december 16. 17:30

Karácsonyi valóság – ajándék a rászorulóknak

Képgaléria
Karácsonyi valóság – ajándék a rászorulóknak
Karácsony táján a szeretet, és a jótékonyság kerül előtérbe. Hiszen a valóság nem hasonlítható össze a mesés karácsonyi fényekkel, díszekkel, illatokkal vagy a tökéletes kirakatokkal. Ezért ilyenkor valahogy többen gondolnak azokra, akik egyedül vannak, vagy azokra, akiknek valamiért nehezebb és fájdalmasabb az ünnep.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár olvasóinak kezdeményezésére 2009-ben indult útnak az az akció, melynek keretében azóta minden évben ajándékokat gyűjtenek a rászoruló családoknak. A városi könyvtár vezetője Kállainé Vereb Mária elmondta, 7 évvel ezelőtt a könyvtár olvasói keresték meg azzal, hogy szeretnének néhány könyvet ajándékozni valakinek, csak nem tudják, hol van rá szükség.

A könyvtár igazgatóasszonya ezután vette fel a kapcsolatot a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézménnyel. Így indult el a gyűjtés a Családok Átmeneti Otthona részére. Először könyveket hoztak a nagylelkű jótevők, majd játékok és ruhák is kerültek a csomagokba, majd hozzátette, hogy idén a városi könyvtár, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat valamint a Rádió Smile az iskolák és az adakozók összefogásának köszönhetően most sok szép és hasznos ajándék kerülhet a rászoruló gyerekek karácsonyfája alá.

Az összegyűlt gyermekkönyveket, játékokat, ruhákat dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke adta át az illetékeseknek, majd elmondta, hogy ez a gyűjtés megtanít bennünket egész éven át a bőkezűségre.

Kállainé Vereb Máriától megtudtuk azt is, hogy az adományok egész éven át folyamatosan érkeztek a könyvtárba. Megható pillanatok részesei lehetnek Karácsonykor a családok, gyerekek, hiszen érezhetik azt, hogy valaki gondolt rájuk, és ebben a rohanó világban valaki fontosnak tartja őket is. A jótékonykodók pedig abban a tudatban ünnepelhetnek, hogy szeretetükkel segítettek valakinek a hideg vagy talán rideg hétköznapjait szebbé varázsolni. Ezentúl pedig biztosak lehetnek abban is, hogy jó helyre kerültek adományaik és nemcsak a saját, hanem mások szívét is ünnepi díszbe öltöztették.

V. K.





 

Kövessen minket a Facebookon is!