Dr. Ónodi Izabella 2016. január 26. 15:30

„Mesél a város”

Képgaléria
„Mesél a város”
A gyermekek segítségét is igénybe véve, óvónők, pedagógusok, múzeumi és levéltári szakemberek bevonásával, a Natura Hungarica Alapítvány gondozásában került kiadásra a „Mesél a város” című foglalkoztató füzet. A kiadvány érdekes információkkal, kutató-, helyismereti feladatokkal és makettekkel segíti az általános iskolák alsó tagozatosait és szüleiket Félegyháza szépségeinek, rejtett értékeinek megismerésében, felfedezésében. A foglalkoztató füzetet január 22-én, egy interaktív foglalkozáson mutatták be leendő használóiknak a művelődési központban.

A bemutatón Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke így üdvözölte a kiadvány megjelenését: „Mit ér bármilyen szaktudás, ha az ember a közvetlen környezetéről nem rendelkezik elegendő információval? Bármennyire elragadja a messzeség, bármilyen elismert művelője is lesz tudományának, kicsiny városkáját nem feledheti a nagyvilágban”

Kárpáti Rita, a Natura Hungarica Alapítvány projektmenedzsere arról is beszámolt, hogy nem csak egy foglalkoztató füzetet tudnak átadni a gyermekeknek és pedagógusaiknak. A Dózsa Óvodásokért Alapítványnak és Csernus Krisztának köszönhetően egy komplett oktatási csomag jött létre. A foglalkoztató füzet a 3-4. osztályosoknak, a CD-n található segédlet az 1-2. osztályosoknak, illetve az óvónőknek szól. A csomagból minden oktatási intézmény kap egy-egy példányt, de a teljes tartalom letölthető az interneten is, a natura_hungarica.hu oldalról.

A projektmenedzser megköszönte az oktatási csomag létrehozásában közreműködők, Mészáros Márta múzeumigazgató, dr. Kőfalviné Ónodi Márta levéltár vezető, Rekedt Gréta és Szekeresné Éva segítségét.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!