Dr. Ónodi Izabella 2016. január 23. 09:00

Ünnepi műsor a kultúra napján

Képgaléria
Ünnepi műsor a kultúra napján
Ünnepi műsorral emlékeztek meg a Magyar Kultúra Napjáról a félegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. Az ünnepélyt Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény vezetője nyitotta meg, amit a gyermekhangon felcsendülő nemzeti imádságunk, a Himnusz követett.

Kovács-Csonka Szilvia köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az ünnepek alkalmat adnak arra, hogy felidézzük értékeinket. Csányi József polgármester beszédében emlékeztetett arra, hogy Félegyházán ma is számos csoport, egyesület és magánszemély fáradozik kulturális örökségünk megőrzését.

A polgármester beszédét követően a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és AMI kicsinyek kórusa Bartók Béla népdalgyűjtéseiből énekelt, majd a Magyar Művészetért Díjas színművésznő, Meister Éva verses-énekes előadására következett, aki a dalok és a költemények által idézte meg a magyar nép zivataros századait is. A ünnepi műsort a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület koreográfiája zárta. A fiatalok részleteket adtak elő A víz szalad, a kő marad című saját szerzeményű táncjátékukból.

A rendezvényt dr. Ónodi Izabella, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke zárta. Beszédében hangsúlyozta: legyünk büszkék minden magyar alkotóra a legkisebb gyermektől a legismertebb művészig, mert bármit is hoznak létre, azt értünk is teszik, és rólunk is szól.

V. K.







 

Kövessen minket a Facebookon is!