Bugac 2016. március 4. 17:30

Ismét Bugac látja vendégül a terep-rallye-t

Ismét Bugac látja vendégül a terep-rallye-t
Idén is Bugacon indul a Terep-rallye Országos Bajnokság: a II. Duna Aszfalt Kupára március 18-a és 20-a között kerül sor. Mivel a verseny egyben a FIM-E Tereprali Európa-bajnokság és az FIA Közép-Európai Zóna Trófea nyitó futama is, mind az autósoknál, mind a motorosoknál népes mezőnyre és sok újdonságra számíthatnak a kilátogatók.

Nagy megtiszteltetésnek számít, hogy a II. Duna Aszfalt Kupa bekerült a FIM-E európa-bajnoki naptárába, tehát a kontinens legjobb terepmotorosai mérkőzhetnek meg Bugacon. A tökéletes lebonyolítás érdekében az EB-futam két rendező összefogásával, a Garzone ROP tapasztalt munkatársainak segítségével valósul meg.

A viadal iránt az autósok között is nagy az érdeklődés külföldről, többek között a tavalyi győztes lengyel Marcin Lukaszewski – Magdalena Duhanik páros is jelezte már részvételét. “Nagyon tetszett tavaly a bugaci futam. A prológ gyors volt, a többi szelektív homokos részei pedig érdekessé tették a versenyt. Alig várjuk, hogy ismét jöhessünk, és reméljük, ismét olyan jó lesz a rendezés, mint tavaly!” – nyilatkozta a navigátor.

Csehországból is komoly kontingenst várnak a szervezők, köztük olyan párosokat is, akik a Dakar után Bugacon ülnek majd először a volán mögé. “Nagyon szeretnénk visszatérni Bugacra, élveztük a tavalyi versenyt, kiválóak voltak a pályák és a szervezés is. Az autónk még csak most tért vissza a Dakarról, tehát elég kevés az időnk, és sok a nyitott kérdés, de mindent megteszünk, hogy ott lehessünk a magyar szezonnyitón” – mondta el a tavalyi magyar bajnoki negyedik helyezett Tomas Ourednicek.

Szép számmal gyűlnek a motorosok nevezései is. Linninger Patrik számára több szempontból is különleges lesz a II. Duna Aszfalt Kupa, hiszen ezúttal egy vadonatúj KTM 450 EXC nyergében láthatjuk. “Furcsa lesz ennyi év quadozás után megint két keréken menni, de bízom benne hogy hamar összeszokunk a motorral” – nyilatkozta a versenyző.

Kerék Balázs tavaly is részt vett a bugaci versenyen, és kellemes emlékei vannak az I. Duna Aszfalt Kupáról. “Nagyon tetszett a verseny, nagyon jó, igazi futóműves pálya, tetszett a ritmusa, tetszett a homok, szeretnék menni idén is” – mondta el a motoros, aki Hondájával a Dakar Series májusi marokkói futamára készül.

A trió harmadik tagja Gyabronka Bence számára szintén nem ismeretlen a közeg, egyrészt, mivel édesapja rendszeres résztvevője a hazai futamoknak az autósok között, másrészt mivel korábban már részt vett két magyar bajnoki futamon. A civilben verseyszerűen teniszező pilóta a nemzetközi mezőnyben elsősorban a tapasztalatszerzésre törekszik. “Nekem egyelőre az élmény számít, nem az eredmény” – mondta el a fiatal versenyző. Mindhárom motoros a Vitál Sziget Kft. színeiben indul.

A II. Duna Aszfalt Kupa március 18-án, pénteken 16 órakor rajtol a kecskeméti Gokart Hoteltől, s elsőként egy 11 kilométeres szuperspeciállal kell megbirkóznia a mezőnynek még aznap délután. Az igazi verseny azonban szombaton reggel kezdődik, amikor a bugaci Kultúrháztól rajtolva két 109 kilométeres szelektívet kell teljesíteniük a versenyzőknek, amit vasárnap egy újabb 109 kilométeres speciál követ.





 

Kövessen minket a Facebookon is!