Bugac 2016. március 19. 12:30

Felemás nyitónap Bugacon

Képgaléria
Felemás nyitónap Bugacon
Felemásan sikerült a HQ Racing számára a Duna Aszfalt Kupa – és egyben a 2016-os tereprali bajnokság – első napja: a mindössze 11 kilométeres prológon Hangodi Zoltán ötödik lett, Juhász Gábor viszont váltóprobléma miatt csak versenyen kívül teljesítheti a hétvége hátralévő részét.


“Bemelegítésnek teljesen jó volt ez a néhány kilométer. A pálya remek, eredmény szempontjából pedig nagyjából ezt vártam magamtól, de a holnapi nap lesz az igazi, annak a vége után már okosabbak leszünk. A lényeg, hogy lőtávolban vagyok az élbolytól, egyelőre ez a legfontosabb” – értékelt Hango.
“Nagyon jó, élvezetes volt a pálya, kifejezetten jó érzés volt rajta menni. Sajnos volt egy kis gond a váltóval, de nagyon várom a holnapi napot, a két hosszú szelektív fontos tapasztalatszerzési lehetőség lesz számomra” – mondta el Gábor a célban.

Sajnos később kiderült, hogy a probléma súlyosabb, mint amilyennek látszott, a váltót és a kuplungot is cserélni kell a Mosquitón. A rövidke szervizidőbe ez nem igazán fért bele, így Gábor választhatott: vagy folytatja a versenyt azzal a tudattal, hogy valószínűleg néhány kilométer után megadja magát a hibás alkatrész, vagy inkább egy teljes értékű autóval, de versenyen kívül folytatja a hétvégét. Ő az utóbbi opció mellett tette le a voksát, így a Mosquitót innentől előfutóként láthatja a közönség.

A Duna Aszfalt Kupa szombati napján két 109 kilométeres szelektív szerepel a műsoron, vasárnap pedig ugyanezt a pályát teljesíti a mezőny még egyszer, akkor az ellenkező irányban.






 

Kövessen minket a Facebookon is!