Kistérség 2016. május 12. 11:30

Fiatal, de hatékony a polgárőr egyesület Pálmonostorán

Képgaléria
Fiatal, de hatékony a polgárőr egyesület Pálmonostorán
Öt esztendeje alakult meg Pálmonostorán a Hájas Sándor Polgárőr Egyesület. A közösséget fiatalok alakították, és faluvédő munkásságukkal rövid idő alatt elnyerték a község lakóinak és vezetésének elismerését. Az egyesület május 7-én tartotta az elmúlt évet összegző közgyűlését.

A polgárőrök 2015-ben 130 alkalommal, 2865 órában adtak szolgálatot a község bel- és külterületén. Legfontosabb feladatuknak a bűnmegelőzést tartották, de részt vállaltak a helyi rendezvények biztosításában is – mondta el Ihász Antal elnök a közgyűlésen. A polgárőrök igyekeztek kontroll alatt tartani az idegen gépjárműveket, számos orvvadász által kihelyezett csapdát távolítottak el, szemétlerakókat derítettek fel, és segítettek felszámolásukban. A tanyán élőket a téli tűzifa beszerzésével segítették. Fokozott figyelemmel kísérték a falusi és a külterületi temetőt, valamint a posta környékét. Munkájukat a rendőrséggel együttműködve, az önkormányzattal egyeztetve végezték – tette hozzá.

Az összejövetelen dr. Torma Andrea és Toldi Zsolt jegyzők a község nevében köszönték meg a 20 fős közösség munkáját, amit a falu közbiztonságáért tettek, illetve a segítséget, amelyet a rendezvényekhez nyújtottak.

Tóth Roland őrnagy - a körzeti megbízotti osztály vezetője - a félegyházi rendőrkapitányság nevében köszönte meg a polgárőrök munkáját, a közös szolgálatokat. Kifejtette, hogy a rendőrségnek a migránshelyzet miatt az elmúlt időszakban különösen fontos volt a polgárőrök korrekt, pontos együttműködése. Ezt követően oklevéllel jutalmazta a legjobb munkát végző önkénteseket.

s. r.





 

Kövessen minket a Facebookon is!