Dr. Ónodi Izabella 2016. július 5. 17:30

Pattanj Palkó!

Képgaléria
Pattanj Palkó!
„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd” mottóval szervezi meg a Sorsocskák Alapítvány Félegyháza első népművészeti táborát július 11-e és 15-e között. A táborba, ahol lehetőség lesz táncot, zenét és népi játékokat tanulni, 7 éves kortól várják a kezdők, és azok jelentkezését is, akik már barátságot kötöttek a hagyományőrzés valamely területével - mondta el a tábor lehetőségeit ismertető sajtótájékoztatón dr. Ónodi Izabella.

A részletekről szólva a kuratórium elnöke kifejtette: az alapítvány egyik fő célja, hogy a néphagyományokon alapuló tehetséggondozás több szinten is megvalósuljon a "Pattanj Palkó" hetén, ugyanis a Padkaporos Néptáncegyüttes egykori növendékei már ifjú néptáncoktatóként erősítik a csapatot.

A Dél-Alföld gazdag néptánc, és népzenei kincsét szeretnénk átadni, átörökíteni. A tábor résztvevői megismerkednek a tánc- és népzenei dialektusokkal, de kipróbálhatják képességeiket a hangszereken is, mint például a hegedűn, nagybőgőn, citerán, furulyán vagy éppen klarinéton – tette hozzá Kisgyőri Krisztián.

A táborban a táncos, zenés foglalkozások mellett programként szerepel a népi játékok tanulása, a gyöngyfűzés és a kézműves foglalkozás is.  

A „sátoros” népművészeti tábornak a Pálosszentkúti Kegyhely ligetes környezete ad otthont. A petőfiszállási önkormányzat a délelőtti foglalkozásokhoz és oktatáshoz az iskola, illetve a művelődési ház termeit ajánlotta fel.  

A tábor nyilvános gálaműsorral zárul július 15-én, 17 órakor a kegyhelyen (eső esetén a művelődési ház nagytermében).

s. r.

  


 

Kövessen minket a Facebookon is!