Dr. Ónodi Izabella 2016. július 6. 07:30

Megszűnik a fogászati ügyelet, de keresi a város a megoldást

Megszűnik a fogászati ügyelet, de keresi a város a megoldást
Bár július 31-én utoljára tart fogorvosi ügyeletet dr. Terjék Gyula, aki a Pulpa Bt. képviselőjeként eddig ellátta Kiskunfélegyházán ezt a feladatot, a város keresi a lehetőséget az így keletkező űr betöltésére – hangsúlyozta Csányi József polgármester.

Mint az a júniusi testületi ülés egyik előterjesztéséből kiderült: dr. Terjék Gyula május 20-án jelezte a városnak, hogy az önkormányzattal a fogászati ügyeletre kötött egészségügyi feladat-ellátási szerződést felmondja és július 31-ével ellátási kötelezettsége megszüntetését kéri. A döntést a szakember egészségügyi és finanszírozási okokkal indokolta.

A polgármester elmondta: a félegyházi önkormányzatnak ugyan nem kötelező feladata a fogászati ügyelet ellátása, de mivel a lakosság továbbra is igényelné azt, az önkormányzat komoly erőfeszítéseket tesz, hogy megoldást találjon. Ennek érdekében több, többek között az ügyeleti ellátásban jelenleg helyettesítést végző dr. Ónodi Izabella fogorvossal is egyeztettek, aki vállalná is a fogászati ügyelet ellátását amennyiben a helyettesítést – amely egyébként a működési engedélynek is elengedhetetlen feltétele – sikerül megoldani. Ezt azonban egyelőre egyetlen megkeresett fogorvos sem vállalta.

Eddig az ügyeleti ellátás önkormányzati hozzájárulás nélkül, csak OEP finanszírozásból működött az alábbi rendelési időben: hétfőtől csütörtökig 19.000-23.00 óráig, pénteken 13.00-17.00 óráig, szombat, vasárnap és ünnepnapokon 7.00-11.00 óráig terjedő időszakban. Július 31. után azonban megszűnik ez az ellátási forma Félegyházán.

– A nagy lakossági igényre tekintettel tovább keressük a megoldást, és nyílt pályázatot hirdetünk meg a feladatellátásra – szögezte le Csányi József polgármester.

T. T.



Fotó: illusztráció






 

Kövessen minket a Facebookon is!