Dr. Ónodi Izabella 2016. július 12. 15:30

Fesztivál az ínyenc sörözőknek, kikapcsolódás a családnak - videóval

Képgaléria
Nyitott kapuk és kiállítótermek, hűvös, finomabbnál finomabb kézműves sörök, valamint gazdag szórakoztató program várja a kicsiket és nagyokat a Kiskun Múzeumban július 22-én és 23-án a II. Félegyházi Kézműves Sörfesztiválon.

Örömmel fogadták a félegyháziak az elmúlt évben megrendezett sörfesztivált, sőt, sok vidéki érdeklődött is vonzott. Éppen ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy idén már kétnapos lesz a rendezvény, és a sörkínálatot, valamint a programokat is gyarapítják, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki jól érezhesse magát.

Tágabb, bővebb környezetben, 20 féle kézműves sör kínálatával rendezzük meg az idei fesztivált. Ha valaki végigjárja a pavilonokat és megkóstolja a söröket, egy sörtárlat vezetéssel is találkozhat. Szakértők adnak tájékoztatást, ami a nedű élvezeti értékeiről és készítésének módjáról szól.

A sörkóstolás, poharazgatás közepette a nagyszínpadon helyi és térségi művészek szórakoztatják a nagyérdeműt. Többek között fellépnek a Rocktábor mesterkurzusának növendékei, de nem fog hiányozni a programból a népzene és a könnyed, fúvószenei produkció sem. Akiknek pedig jókedve kerekedik, táncházzal is zárhatják napjukat.

A rendezvényre a sörkedvelőket családjukkal együtt várjuk. A gyermekeknek - akiket a sör élvezete valószínű nem ragad meg annyira - a Sorsocskák Alapítvány játékos, kreatív elfoglaltságot szervez a malom udvarban. Népi játékokkal múlathatják az időt, mesét hallgathatnak, ismerkedhetnek a népi hangszerekkel – mondta el Ónodi Árpád főszervező.

Tóth Miklós, a rendezvény szakmai vezetője így nyilatkozott a sajtótájékoztatón: pozitív élmény volt tavaly az, hogy a félegyháziak nyitottak voltak a különlegesebb, érdekesebb sörökre is. Éppen ezért idén bátrabban bővítjük a kínálatot a fesztiválon. Hozunk olyan újdonságokat, amelyek eltérnek az átlagostól. Kóstolni lehet például savanyított, búza alapanyagból készült, pezsgős, gyümölcsös ízű sört éppúgy, mint az érdekes ízekkel, zamatokkal megáldott belga stílusú, 10 százalékos alkoholtartalmú búzasört.

A sörfesztiválnak otthont adó intézmény igazgatója Mészáros Márta arról számolt be, hogy a múzeum az eseményre idén is egy időszaki kiállítással készült. A Vendéglátóipari Múzeum tárlatát nyitják meg, amely a szikvíz (szódavíz) történetéről, gyártásáról szól. Emellett a látogatók természetesen sörtörténeti emlékeket is láthatnak. A sörfesztivál ideje alatt valamennyi látogató ingyenesen, tárlatvezetői segítséggel tekintheti meg az állandó és ideiglenes kiállításokat.

A rendezvény bevételét idén is a Kiskun Múzeum Baráti Körének ajánlották fel a szervezők.

H. S.





 

Kövessen minket a Facebookon is!