Dr. Ónodi Izabella 2016. július 18. 14:00

II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál

Július 22-én, pénteken ismét megnyitja kapuit a Kiskun Múzeum szépséges udvara, hogy történelmi helyszínen adózzon az egykor történelmi, most azonban újjáéledni látszó gasztronómiai különlegességnek, a kézműves sörök kortyolgatásának megfelelő sörételek kíséretével.

A II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztiválon immár mintegy 20 hazai kézműves sörkülönlegesség mutatkozik be a nagyérdeműnek. Lesz itt az elmaradhatatlan koncertek mellett sörverseny, látvány sörfőzés, sör-előadások és sörtörténet, sör ereklyék kiállítása és még egy pezsgő különlegesség, a "Szikvíz, mint hungarikum" nevű szódavíztörténeti kiállítás, az alkoholt nem fogyasztó vendégek számára. A szélmalom hűs udvara mindez alatt szeretettel várja szombaton 17 órától a kicsiket meseelőadással, hangszersimogatóval, cipósütéssel, élő népzenével és népi játékokkal.

A II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál támogatói belépőiből befolyt összeget ismét a Kiskun Múzeum Baráti Köre Egyesület munkájának megsegítésére ajánljuk fel. A napi belépő megvásárlása 600 Ft, a hétvégi belépő pedig 1000 Ft támogatást jelent a rendezvény és a szervezet egész éves fáradtságos munkájához. Köszönjük, hogy a fesztiválnak ismét otthont ad a Kiskun Múzeum Mészáros Márta múzeumigazgató jóvoltából. Dr. Ónodi Izabella, a Sorsocskák Alapítvány kuratóriumi elnöke munkájával jöhet létre már második évben a malom alatti játszóudvar a gyermekek, (akiket a sör nem igazán érdekli) valamint a szülők (akiket annál inkább) legnagyobb örömére.

Tóth Miklós sörfőző, a Bäder Kézműves Sörfőzde tulajdonosa a fesztivál szakmai vezetésével és áldozatos munkájával teszi lehetővé többek között, hogy az egész országból 20 kézműves sör érkezzen Kiskunfélegyházára. Ónodi Árpád, a Rocktár Élőzenei Bázis képviseletében látja el a fesztivál művészeti vezetését, és felel a műsor könnyűzenei és hagyományőrző jellegéért egyaránt.


Részletes program:

Pénteken 16:00-tól nyílnak a kapuk és lehet látogatni a Kiskun Múzeum és Börtön Múzeum állandó és ideiglenes tárlatait, többek között a "Szikvíz, mint hungarikum" kiállítást, a Sörereklyék gyűjteményét, a "Hadak Útján" hadtörténeti kiállítást, a Céhtörténeti kiállítást és a "Búza-Kenyér-Élet" mezőgazdasági kiállítást.

17:00-tól a megnyitóval egybekötve kezdetét veszi az izgalmas sörverseny, ahol 20 magyar kézműves sör méretteti meg magát a közönség által.

18:00-tól a VII. Kiskunfélegyházi Rocktábor ifjú tehetségei mutatják meg tudásukat a színpadon, közben lázasan folyik a sörök értékelése a közönség soraiban.

20:00-tól a várva várt sörverseny eredményhirdetés, amely után rendszerint a díjnyertes sör hordói húzzák a legrövidebbet, vagy inkább a legrövidebb ideig.

21:00-tól ismét a könnyűzenéé a színpad a Spontán Blues Band remek koncertjével.

23:00-ig látogathatók a tárlatok, 01:00-ig kóstolhatók a sörök

 

Szombaton 16:00-tól ismét nyílnak a kapuk és folynak a hűs kézműves italok az udvaron, a tárlatvezetések pedig az épületben.
 

17:00-tól sörtörténeti és sör készítési előadás lesz, látvány-sörfőzéssel

17:00-tól 21:00-ig Gyermekudvar a Malom alatt meseelőadásokkal, hangszersimogatóval, népi játékokkal, cipósütéssel, kézműves foglalkozásokkal és sok mókával

18:00-tól a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar készül meglepetés sörkoncerttel

19:00-tól a Good Company zenekar veszi át a színpadot ötvözve a népi dallamokat a könnyűzene lendületes világával

21:00-tól a Széljáró Balladás együttes kalauzol a betyár dalok világába könnyűzenei aláfestéssel

22:00-tól táncház a színpadon és előtte kifulladásig a Sörfesztivál népi zenekarával

23:00-ig látogathatók a tárlatok, a fesztivál éjjel 2 órakor zárja kapuit.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!


Ónodi Árpád 
Plain-Rock Egyesület 
 


 

Kövessen minket a Facebookon is!