Dr. Ónodi Izabella 2016. augusztus 11. 17:00

Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek

Képgaléria
Akadálymentesen vették birtokba a parkerdőt a mozgássérültek
A „Lépj közelebb” esélyegyenlőségi roadshow keretében a Városi Parkerdőben rendezte meg családi retro-piknikjét augusztus 11-én a parkerdőben a Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete. Összejövetelük a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó nulladik napja is volt egyben. A fesztiválra készülő oldalkocsis motorosok is figyelemmel kísérték az eseményt, és örömmel utaztatták a mozgássérülteket éppúgy, mint az érdeklődő vendégeket. Az esélyegyenlőség napján megjelenteket dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke és Salma Ferencné egyesületi elnök köszöntötte.

A rendezvény során az egyesület tagjai megmutatták, hogy teljes értékű életet tudnak élni. Vendégeiket finom ételekkel kínálták, kerekesszékes akadályversenyt szerveztek, kézimunkáikból kiállítást és vásárt rendeztek.

Számos bemutató is várta a vendégeket. A fiatalok népi játékokkal múlathatták az időt és sakkverseny is várta őket. Az „erős emberek” és a fiatal birkózók pedig bemutatót tartottak. A bemutatót követően bárki kipróbálhatta a súlyok felemelését, kinyomását, és a birkózók szőnyegén is próbára tehette magát. A Magyar Vöröskereszt sátrát is sok véradó kereste fel.

s. r.




 

Kövessen minket a Facebookon is!