Kistérség 2016. augusztus 27. 13:30 Forrás: Nagy Tímea

XVII. Szállási Napok – Petőfiszállás

Képgaléria
XVII. Szállási Napok – Petőfiszállás
Idén immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg Petőfiszálláson a Szállási Napokat, hagyományosan augusztus 20-án. A gyönyörű időjárás is kedvezett az ünnepnek, és nagyon sokan kilátogattak a Faluház melletti Petőfi Parkba és a külső helyszíneken zajló programokra is.

Az ünnepség reggel 10 órakor ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét, ahol Szász János, a település polgármestere nyitotta meg hivatalosan a rendezvényt. Ezt követte Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter beszéde, akit ezen a napon vendégül látott a település vezetősége. Az ünnepség további részében a „Petőfiszállás községért” kitüntető címet vehette át kimagasló közéleti és a településhez kötődő példamutató tevékenységének elismeréseként Csendes György nevében felesége Csendes Györgyné Magyar Margit, Tarjányi István és Rádi Györgyi Magdolna. Ezután ünnepi szentmise kezdődött, melynek második felében sor került az új kenyér megszentelésére, és a résztvevők közötti szétosztására is.

Az ünnepség után Trócsányi László miniszter családja kíséretében látogatást tett Pálosszentkútra, ahol közösen megtekintették a Kegyhelyet. Petőfiszállási látogatása alatt a következőket fogalmazta meg: „Ahol béke van, ott minden anyagi, erkölcsi és szellemi érték megvan, vagy előbb-utóbb elérhetővé válik. Spiritualitás, szolgálat, professzionális, alázatos közigazgatás: talán így is meg lehetne fogalmazni a Szent Istváni Magyarországot, a Szent Istváni gondolatot. Én ezt a szellemet érzem itt, Petőfiszálláson – és persze valamit, ami ezzel együtt jár: a vendégszeretetet és a barátságot.”

A felállított nagysátorban birkapörkölttel és milánói makarónival vendégeltek meg minden falubelit, a jó hangulatról a Bohém együttes gondoskodott. Szász János polgármester köszönő okleveleket adott át a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület alapító tagjainak, a polgárőrség fennállásának 25. évfordulója alkalmából.

A délutáni színpadi produkciókat a Happy Gang együttes produkciója nyitotta, majd a mulatós zene kedvelői a Sógorok együttes műsorát élvezhették. Fellépett a Szentkúti Nyugdíjas Klub Népdalköre és a Petőfiszállási Néptánccsoport. Őket követte Majsai Gábor, aki jól ismert slágereket énekelt, majd Kiss Sándor csapata tartott lovasbemutatót a focipályán.

A nap folyamán a gyerekeket ugrálóvár, gokart, családi sportprogramok várták. A Faluházban az érdeklődők megtekinthették az Értéktár Kiállítást, valamint a IV. Pálosszentkúti Alkotótábor kiállítását. A Szállási Napok programját tűzijáték és az ezt követő „Bohém Bál” zárta.


Fotó: Szabó Sándor





 

Kövessen minket a Facebookon is!