Dr. Ónodi Izabella 2016. október 6. 13:10

A szenvedélybetegek hatékony segítséget kaphatnak Félegyházán

Képgaléria
A szenvedélybetegek hatékony segítséget kaphatnak Félegyházán
A szenvedélybetegséggel küzdők segítésének lehetőségeiről tartottak fórumot a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központ Konferencia és Missziós Centrumban. A Jókai utca 30. szám alatt szépen kialakított új intézményben a szakemberek segítő szolgáltatásokkal várják az alkohol-, drog- és gyógyszerfüggőket, valamint a játékszenvedéllyel küzdőket. A tanácskozás résztvevőit dr. Ónodi Izabella a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője köszöntötte.

Dr. Ónodi Izabella köszönetet mondott az intézményvezetőnek, valamint valamennyi munkatársnak, akik az új intézményt kialakították, és egy nagyon fontos probléma megoldására hasznosítják.

A fórum első előadójaként Balla László elmondta: Mindenki azért van itt, hogy azokért az emberekért dolgozzon, akik különböző okok miatt nehéz helyzetbe kerültek szenvedélybetegségük okán. Sajnos ez egyre fontosabb teendő Félegyházán. Városunk ugyanis a Duna-Tisza közének egy forgalmi csomópontja, ami nagyon hasznos, és fontos a vállalkozásoknak, ugyanakkor vonzó lehet azoknak is, akik a különböző drogok, tiltott szerek forgalmazásával, terjesztésével foglalkoznak.

A város támogatja a központ munkáját annak érdekében, hogy a térségben hatékony segítséghez juthasson minden szenvedélybetegséggel küzdő.

A fórumon „A szenvedély betegek ellátásának aspektusai az NRSZH feladatkörében” címmel Farkasné Farkas Gyöngyi, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója tartott előadást. A félegyházi kábítószer-bűnőzésről és dizájner drogokról Timafalvi László, a helyi rendőrkapitányság vezetője szólt. Hardi Titusz, a Szent András Evangelizációs Iskola szenvedélybetegségek gyógyításában betöltött szerepéről adott tájékoztatást.

A korai szerhasználat felismeréséről, az intézményrendszerek szerepéről és együttműködésük fontosságáról szóló párbeszédet Balcsik-Tamás Zsolt moderálta.

Végezetül egy volt szenvedélybeteg, Dodi ismertette felépülése történetét.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!