Dr. Ónodi Izabella 2016. október 13. 15:30

Újabb 19 család élhet komfortosabb otthonban

Képgaléria
Újabb 19 család élhet komfortosabb otthonban
Újabb társasház energetikai felújítása történt meg Félegyházán. A Dr. Holló utca 85. szám alatti épületben szükséges munkálatok a 21.178.975 forintos kormányzati támogatás mellett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 9.424.112 forintos hozzájárulásával váltak lehetővé. A beruházás során megvalósult a 19 lakásos épület komplex felújítása, összesen mintegy 63 millió forint összegben. Minderről Csányi József adott tájékoztatást az október 13-án, csütörtökön megrendezett átadási ünnepségen.

Félegyháza polgármestere emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat idei költségvetésben 51.509.000 forintot nyújtott összesen hat társasház (Horváth Z. u. 2-4-6., Kossuth u. 14., Mónus I. u. 2/A-B., Holló L. u. 28., Dr. Holló L. u. 85. és Dr. Holló L. u. 87.) energetikai felújítására. Valamennyi lakóközösség pályázata nyert, így az „Otthon Melege Program” keretében mindegyik helyszínen megtörténnek a szükséges felújítási munkálatok.

Az ünnepélyes átadón részt vett Bense Zoltán önkormányzati képviselő, aki az elavult épületek korszerűsítésének fontosságáról beszélt, és elismerően szólt a lakók előrelátásáról és felelősségérzetéről, amiért vállalták az anyagi áldozattal járó, és olykor a türelmüket is próbára tevő beruházást. Dr. Ónodi Izabella, a térség önkormányzati képviselője kiemelte: nagy öröm és szerencse, hogy a sikeres gazdálkodásnak köszönhetően a város megengedheti magának az ilyen jellegű felújítások támogatását. A képviselő a lakóház történetét felidézve elmondta, hogy az 1985-ben iparosított technológiával épült ötszintes épület felújítása már nagyon égető volt, ami most komplexen valósult meg. Megújult az épületgépészet, kiváltották az életveszélyes gyűjtőkéményeket, továbbá hőszigeteléssel és új nyílászárókkal növelték az itt lakók komfortérzetét.

V. K.
    

Kövessen minket a Facebookon is!