Hősök napja

Hősök napja

2015. május 29. 14:45

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata május 31-én emlékezik az I. és II. világháborúban elesett félegyházi hősökre.

Részletek
Nőnek lenni jó!

Nőnek lenni jó!

2015. május 28. 13:20

A Parázs Központ szervezésében szeretettel várnak minden hölgyet 15-től 105 éves korig a "Nőnek lenni jó!" rendezvényre! A hétvégét címéhez méltóan úgy tervezik, hogy ezzel a megállapítással mehessenek haza a résztvevők. A lelki tartalmat ismét mélyíteni szeretnék a táncmeditáció és kézművesség eszközeivel.

Részletek
Vedd célba Ópusztaszert!

Vedd célba Ópusztaszert!

2015. június 4. 11:40

Ópusztaszer, ahol megelevenedik az Árpád-kor nagy csatája, ezernyi íjász, lovas vitézek és több száz bajvívó harcos részvételével! A Nyílzápor és Íjásztalálkozó, a világ legnagyobb történelmi íjász seregszemléje, az első honvédő háborúnk, a pozsonyi csata hősei előtt tiszteleg.

Részletek
Fogadj el!

Fogadj el!

2015. május 31. 09:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit az Ünnepi könyvhét alkalmából Rácz-Stefán Tibor író, blogger közönségtalálkozójára, június 2-án, kedden 13.30-kor a Hattyúházba. Téma: az elfogadás, mely témakörben bemutatják az író Fogadj el! című könyvét.

Részletek
Gyereknap

Gyereknap

2015. május 27. 09:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szeretettel várja a gyermekeket május 31-én, vasárnap a városi gyermeknapra a Petőfi téren.

Részletek
Mától Miénk itt a tér

Mától Miénk itt a tér

2015. május 22. 09:00

Ma este fél tízkor a Feltrei zászlóforgatók csoportja közreműködésével rendezik meg a Miénk itt a tér kiállításmegnyitóját. Köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. A látogatók a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium alkotói, Nagy Dezső üvegszobrász és Ujvári Sándor fotográfus munkáit tekinthetik meg, ezúttal az éjszaka fényeiben.

Részletek
Lótartás a Kiskunságon

Lótartás a Kiskunságon

2015. június 3. 10:25

A Kiskun Múzeum szeretettel meghív minden érdeklődőt június 3-án, szerdán 17 órára, Nagy Czirok László: Lótartás a Kiskunságon című könyvének bemutatójára. Díszvendég: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség tiszteletbeli elnöke. A könyvet Szakál Aurél, a kötet szerkesztője, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum igazgatója mutatja be.

Részletek
Mária Terézia és a redemptio

Mária Terézia és a redemptio

2015. május 20. 19:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt május 21-én, csütörtökön 18 órára a Hattyúházba dr. Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, az MTA doktorának előadására. Téma: 270 éve írta alá Mária Terézia a redemptionális diplomát - A jászkun redemptio és következményei Kiskunfélegyházán 1745-2015.

Részletek