II. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás

II. Kiskunfélegyházi Makettkiállítás

2015. október 15. 09:30

Megszállott makettezők tartanak látványmakett kiállítást október 17-én és 18-án a Móra Ferenc Művelődési Központ Színháztermében. A Kiskunfélegyházi Makett Szakkör tagjai külhonból is érkező barátaikkal közösen állítják ki kedvenceiket, díjazott munkáikat. Nem csak láthatóak lesznek az űrhajók, repülők és különféle harci járművek, hanem azt is bemutatják a látogatóknak, hogy miként készül el egy-egy darab.

Részletek
"Háborút ujságol a vérszagú ujság"

"Háborút ujságol a vérszagú ujság"

2015. szeptember 28. 14:15

A Magyar Nemzeti Levéltár kiskunfélegyházi, csongrádi és szentesi levéltára szeretettel várja az érdeklődőket a "Háborút ujságol a vérszagú ujság" című kiállítás megnyitójára szeptember 29-én, kedden 17 órára a Kiskun Múzeumba.

Részletek
Nyitott templomok éjszakája

Nyitott templomok éjszakája

2015. szeptember 15. 11:30

A Szakrális Művészetek Hete keretében hatodik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a Nyitott Templomok Éjszakáját. A program szeptember 19-én, szombaton 19 órakor szentmisével kezdődik a Szent István templomban.

Részletek
Tulit Péter a legendás nevelőtanár

Tulit Péter a legendás nevelőtanár

2015. szeptember 22. 15:30

E címmel rendeznek beszélgetést Tulit Péterről, a legendás testnevelő tanárról szeptember 24-én, csütörtökön 18 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A beszélgetést Hájas Sándor újságíró vezeti. Beszélgetőtársai: Kapus Béla, dr. Mezősi Károly, Paczolay Gyula és Tóth Gyuláné.

Részletek
Autómentes nap Kiskunfélegyházán

Autómentes nap Kiskunfélegyházán

2015. szeptember 21. 07:30

Szeptember 22-én, kedden Európa-szerte megrendezik az Autómentes Napot, amely egyben az Európai Mobilitási Hét lezárása. A határokon átívelő kezdeményezéshez a korábbi évek hagyományai alapján, Kiskunfélegyháza városa is csatlakozott.

Részletek
X. Kutatók Éjszakája

X. Kutatók Éjszakája

2015. szeptember 10. 10:20

2014-ben a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban óriási sikerrel zajlott a kutatók éjszakája. Az idén szeptember 25-én, pénteken számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, erre a napra időzített programokkal.

Részletek
I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap

I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap

2015. október 2. 17:30

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen rendezi meg az I. Félegyházi ÁllatiJÓ-Nap című programot a Petőfi téren október 3-án, szombaton.

Részletek
Levegővel hajtott járművek versenye

Levegővel hajtott járművek versenye

2015. szeptember 10. 08:25

Idén 15 mérnökhallgatói járműépítő csapat érkezik a Kecskeméti Főiskola gálafutamára szeptember 12-én, szombaton, amelyen pneumobilok, sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a  Rudolf- laktanyában (Izsáki út 3.). Az uniós támogatással megvalósuló rendezvény elsődleges célja lehetőséget adni innovatív, tehetséges hallgatóknak munkájuk bemutatására, de a versenyen kívül a gálafutam számos más programelemet is kínál, így érdekes időtöltés lehet az egész családnak. 

Részletek
Múzeumtúra - séta a palotákban

Múzeumtúra - séta a palotákban

2015. szeptember 9. 09:30

Múzeumlátogatást szervez a Kulturális Örökség Napja alkalmából a Kiskun Múzeum Baráti Köre szeptember 19-én, szombaton Budapestre a Sándor palota és a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumának megtekintésére.

Részletek
Kapcsolattartó-nap Kecskeméten

Kapcsolattartó-nap Kecskeméten

2015. szeptember 7. 10:20

Kapcsolattartó napot tart Kecskeméten a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Parázs Pasztorális Központja a SZÉK Egyesület segítségével szeptember 19-én, szombaton 10 és 16 óra között. A helyszín ezúttal a Belvárosi Közösségi Ház lesz, ahová szeretettel várják a plébános atyákat, káplán atyákat, plébániai kapcsolattartó munkatársainkat, és mindazokat, akik szeretnék egyházközségük életét felpezsdíteni.

Részletek