Augusztusra tervezik a VI. Ősök Napját

Augusztusra tervezik a VI. Ősök Napját

2021. január 16. 14:00

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2021-ben, augusztus 13-14-15-én rendezi meg Bugacon a VI. Ősök Napját. Mint a rendezvény honlapján írják: „Reméljük, hogy a mostani nyomasztó járványhelyzet a sikeres védekezés, tömeges védőoltások alkalmazása után megszűnik. A nyáron már boldogan és egészségesen ünnepelhetjük az ősi magyar hagyományainkat.”

Részletek
Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

Online adószakmai napot tart a megyei iparkamara

2020. november 24. 17:00 | Koronavírus

Online előadást szervez a megyei vállalkozások számára 2021. évi adócsomag címmel a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Hagyományos előadásukat a járványhelyzet miatt ebben az évben online tartják meg november 30-án, hétfőn 13 órától körülbelül kétszer másfél órában. Előadó: Szabó Gábor.

Részletek
Színpadra vitt Mikszáth-novella elevenedik meg csütörtökön

Színpadra vitt Mikszáth-novella elevenedik meg csütörtökön

2020. október 28. 14:00

Október 29-én, csütörtökön, 18 órakor Mikszáth Kálmán: A fekete kakas című novelláját bemutatja Fabók Mancsi Bábszínháza a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az eredeti novella alapján a szövegkönyvet írta, az előadást rendezte és játssza Fabók Mariann színművész, bábművész, aki a műről elárulta, hogy nagyon közel áll hozzá. Mint mondta, egy méltatlanul elfeledett Mikszáth-novella ez, pedig sokak szerint az író egyik legművészibb alkotása. Egy ősbemutató tulajdonképpen, mert színpadon még nem láthatta a közönség. Misztikus, kísértetes történetről van szó, ezért elsősorban felnőtt, vagy serdülőkorú nézőknek ajánlja.

Részletek
Immunerősítés zenével

Immunerősítés zenével

2020. október 21. 17:30 | Koronavírus

Immunerősítő tanári hangversenyt szervez a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola október 22-én, csütörtökön, 18 órakor a Szent István Templomban. Az est házigazdája Kis-Fekete Vilmos lesz.

Részletek
200 éve épült a Hattyúház

200 éve épült a Hattyúház

2020. október 19. 17:30

A 200 éves Hattyúházról tart előadást Fekete Beatrix, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnökhelyettese, október 20-án, kedden 17 órakor a városi könyvtárban. Dr. Tarjányi József kezdeményezésére felavatják az intézmény udvarán Hunyadi László Petőfi-domborművét.

Részletek
Festés közben láthatjuk a művészt, pénteken

Festés közben láthatjuk a művészt, pénteken

2020. október 15. 13:00

A Magyar Festészet Napja alkalmából különleges élményben lehet része az érdeklődőknek október 16-án, pénteken 9 órától. A tavalyi siker mintájára a polgármesteri hivatal előtti téren, a magnóliák alatt Ziegler Németh Ferenc, izsáki festő enged betekintést az alkotás folyamatába. A járókelők munka közben láthatják a művészt, a Petőfi-téren pedig a legkisebbek is ecsetet ragadhatnak, hiszen helyi művészek várják őket egy közös alkotásra.

Részletek
Jubilál a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

Jubilál a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa

2020. október 16. 08:00

Jubileumi koncertet tart a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa október 18-án, 17 órakor a városi sportcsarnokban. 25 éve, 1995. szeptember 15-én, néhány zenekedvelő ember részvételével és Kapus Béla karnagy irányításával, vezetésével alakult a társulat.

Részletek
Őszi Virágünnep

Őszi Virágünnep

2020. október 15. 17:00

A szokásos őszi virágünnepre várnak minden érdeklődőt október 17-én, szombaton 8 és 12 óra között Kiskunfélegyházán, a Korona utcában. Lesz dísznövény és kézműves termékek vására, valamint dísz- és halloween tökvásár. Ezen kívül könyvvásár is várja az érdeklődőket a könyvtár állományából kivont művekből a városi könyvtár sátrában, valamint múzeumi kiadványok vására a Kiskun Múzeum sátrában.

Részletek