Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban

Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban

2022. szeptember 28. 08:00

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A Móra Ferenc Gimnázium idén is megszervezi a közkedvelt programot, ami szeptember 30-án, pénteken 16 és 21 óra között látogatható – tudtuk meg dr. Kása Zsuzsannától, az intézmény igazgatójától, aki hozzátette: az egészen kicsi gyermektől a nagymamákig mindenki nagyon szereti a Kutatók Éjszakáját, kiváló családi program évről-évre.

Részletek
Főhajtás az Aradi vértanúk tiszteletére

Főhajtás az Aradi vértanúk tiszteletére

2022. szeptember 27. 12:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra. Helyszín a Kiskun Múzeummal szemben lévő Aradi vértanúk-emlékoszlopa. Ünnepi beszédet mond dr. Bánki Horváth Mihály, a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettese, történelemtanára. Verssel közreműködik Gombás Bende, a Kiskun Múzeum munkatársa. A megemlékezést követően koszorúzás az Aradi vértanúk-emlékoszlopnál.

Részletek
Petőfi kora

Petőfi kora

2022. szeptember 27. 10:00

Petőfi kora címmel rendez tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában ( Kecskeméti Katona József Múzeum, Cifrapalota – Kecskemét, Rákóczi u. 1.) Moderátor: dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora. Az eseményen Kiskunfélegyházát Kőfalviné Ónodi Márta főlevéltáros, MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltára munkatársa képviseli előadásával.

Részletek
Programkavalkád az emlékparkban

Programkavalkád az emlékparkban

2022. szeptember 23. 11:00

Szeptember 24-én, szombaton, kihagyhatatlan programokkal örvendezteti meg látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Borszűrő Szent Mihály ünnepén az érdeklődők népi mesterségek bemutatóin vehetnek részt, kipróbálhatják a paprikafűzést, szőlőpréselést, mustot kóstolhatnak, a legkisebbeket pedig gyerekprogramok is várják. És ez nem minden: tematikus nap keretében a Gátőrház környékén a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a népi halászattal, a fokgazdálkodással és a hagyományos halászati eszközökkel.

Részletek
Marokkói anzix

Marokkói anzix

2022. szeptember 23. 16:00

„Marokkói anziksz” címmel tart előadást a Hattyúházban szeptember 29-én, csütörtökön 18 órától Gruber László középiskolai tanár, egyetemi oktató a Földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat keretében. Bevezetőt mond: Bense Zoltán, hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap. 

Részletek
70kedek

70kedek

2022. szeptember 21. 16:00

70kedek címmel, jubileumi kiállítása nyílik Szűts Tamás szobrászművésznek szeptember 23-án, pénteken 17 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A jubileumi tárlatot Laczkóné dr. Szabó Klára nyugalmazott pedagógus, Kiskunfélegyháza díszpolgára nyitja meg. Az eseményt Tóth Gyula gitár és ének előadása teszi ünnepélyesebbé. A kiállítás október 15-éig látogatható

Részletek
Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban

Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban

2022. szeptember 22. 11:00

A Kiskun Múzeum ismét megrendezi a Malom alatti sokadalom elnevezésű nagysikerű programját, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik majd magukat a sokrétű programelemeknek köszönhetően. A szeptember 24-i esemény részleteiről Keserű Benedek, a múzeum munkatársa mesélt.

Részletek
Petőfi nyomában

Petőfi nyomában

2022. szeptember 15. 16:00

Bács-Kiskun megyei Petőfi-emléktúrákat indít Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a TOP-5.3.2-17-BK1-2021-00004 azonosító számú – Megyei identitás erősítése – ,,Petőfi200” című pályázat elemeként. Ezek megszervezését – önkormányzati intézményként – a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vállalta magára.

Részletek