Kerékpáros múzeumtúra a Templomhalomhoz

Kerékpáros múzeumtúra a Templomhalomhoz

2023. június 7. 08:00

Kerékpáros múzeumtúrára hívja az érdeklődőket a Kiskun Múzeum Baráti Köre. A június 10-ére, szombatra tervezett kirándulás 15 órától indul a Petőfi-szobortól, majd közösen megtekintik a Kiskun Múzeumban a Kincsek a raktárból című régészeti kiállítást, a végállomás pedig a bankfalui Templomhalom Emlékpark lesz. A résztvevők a kerékpáros múzeumtúra során megismerkedhetnek a több mint 900 évvel ezelőtti Kiskunfélegyháza középkori történelmével. A szervezők mindenkit szeretettel várnak egy jó hangulatú összejövetelre.

Részletek
Június közepén indul a Béke-Tér-Zene

Június közepén indul a Béke-Tér-Zene

2023. június 4. 08:00

Negyedik alkalommal szervezi meg a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola a nagy népszerűségnek örvendő Béke-Tér-Zene programot. A koncertsorozatot június 16-án, pénteken, 18 órakor a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar nyitja meg.

Részletek
Könyvbemutató – egy család becsületéért

Könyvbemutató – egy család becsületéért

2023. június 2. 16:00

Trianon százhárom éves évfordulójára emlékezve Domonkos László A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyvének bemutatójára várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár június 8-án, csütörtökön 17 órakor, a Hattyúházba. A szerzővel Kollár László beszélget, az életrajzi kötet mellett sok szót ejtve a kor történelmi hatásairól és tanulságairól is.

Részletek
Jubileumi és minősítő hangverseny

Jubileumi és minősítő hangverseny

2023. június 1. 13:00

40 éves a Jubileumi és minősítő hangverseny. Ebből az alkalomból szerveznek koncertet Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Művelődési Központban június 3-án, szombaton 18 órától. A koncert látogatása díjtalan, azonban a helyszínen lehetőség lesz támogatói jegyek vásárlására.

Részletek
Múzeumok Éjszakája – 2023

Múzeumok Éjszakája – 2023

2023. május 30. 16:00

2002-ben rendezték meg külföldi mintára hazánkban az első Múzeumok Éjszakáját. A kulturális rendezvény 2003 óta leginkább a Szent Iván éjjeléhez legközelebb eső szombatján nyújt számos játékos, könnyed, ugyanakkor tudományos szórakozást a látogatóknak. Kiskunfélegyházán június 17-én, szombaton 16 és 24 óra között kínálnak programokat a félegyháziaknak és a környező településekről ide érkezőknek. A rendezvény ideje alatt büfé, fagylaltozó várja az éhezőket és a szomjazókat, a belépés díjtalan.

Részletek
Egzotikus tájakon

Egzotikus tájakon

2023. május 31. 14:00

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi szabadegyetemi sorozata június 1-jén, csütörtökön 17 órától. A karsztok és vulkánok birodalma címmel ezúttal dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék egyetemi docense tart előadást. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek