Könyvtársarok – Várjuk együtt a Mikulást!

Könyvtársarok – Várjuk együtt a Mikulást!

2023. november 30. 14:00

Egy újabb hónap telt el az évből, így egyre közelebb kerülünk a kereszténység második legnagyobb ünnepéhez, a karácsonyhoz, amelyen Jézus földi születésére emlékezünk. Az azt megelőző időszak, az advent idén a megszokottnál később kezdődik, december 3-án gyullad fel az első gyertya. Előtte, december 2-án ünnepváró családi szombat délelőttre invitálja a kisgyermekes családokat, szülőket, nagyszülőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Részletek
Petőfi, a vándorszínész

Petőfi, a vándorszínész

2023. november 29. 15:00

November 30-án, csütörtökön 17 órától folytatódik a városi könyvtár Láng van szívemben című sorozata. Ezúttal dr. Tarjányi József lokálpatrióta, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja tart előadást Petőfi, a vándorszínész címmel.

Részletek
Megújult kiállításokkal várja a múzeum a látogatókat

Megújult kiállításokkal várja a múzeum a látogatókat

2023. november 28. 08:00

Újra megnyitja kapuit a Kiskun Múzeum nagysikerű büntetéstörténeti tárlata kétéves felújítás után, november 30-án. A megújult Petőfi Sándor Emlékházat pedig december közepén adják át. A részletekről Mészáros Márta, az intézmény igazgatója számolt be, miközben körbevezetett a látogatók elől eddig elzárt területeken.

Részletek
Adventi készülődés a Waldorfban

Adventi készülődés a Waldorfban

2023. november 22. 18:00

Szeretettel várnak kicsiket és nagyokat november 25-én, szombaton 14 és 18 óra között a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Óvodában. Közös hangolódás az ünnepre kézműveskedéssel, karácsonyi kézműves portékákkal, dalokkal, mesével, teaházzal, diavetítéssel és finomságokkal. A délután folyamán kiállítás nyílik a gyermekek alkotásaiból. Mindenkit szeretettel várnak.

Részletek
Bűn és bűnhődés Magyarhonban

Bűn és bűnhődés Magyarhonban

2023. november 22. 14:00

November 30-án, csütörtökön ismét megnyílik a börkönkiállítás a Kiskun Múzeumban. Ebből az alkalomból az intézmény szeretettel hív mindenkit a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program keretében megújult „BŰN ÉS BŰNHŐDÉS MAGYARHONBAN” című állandó büntetéstörténeti kiállítás megnyitójára és szakmai napra.

Részletek
Jótékonysági koncertet szerveznek a művelődési központban

Jótékonysági koncertet szerveznek a művelődési központban

2023. november 22. 12:00

Jótékonysági koncertet szerveznek november 24-én, pénteken 18 órai kezdettel a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A Remény Jótékonysági Koncertet a HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány szervezi egy félárván maradt család megsegítésére. Az esten fellép: Bebe, Makrai Pál, Szabó Gergely, Gór-Nagy Era, Szabó Richárd, Égei Enikő, Győrvári Leslie, Gábor Péter Yeti, a házigazda pedig Gabal Awad Jack lesz.

Részletek
Nejlon Piroska karácsonyi díszbe öltözik

Nejlon Piroska karácsonyi díszbe öltözik

2023. november 25. 18:00

Az ország egyik legöregebb üzemképes autóbuszának fedélzetén, az idén 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroskán” hangolódhatnak a karácsonyra a retró járművek szerelmesei az adventi időszakban. Az ünnepi díszbe öltöztetett jármű december 2. és 23. között a budapesti Népliget autóbusz-állomás 1-es kocsiállásán tekinthető meg, és több alkalommal budapesti városnézésre, valamint Aeropark-látogatásra indul az érdeklődőkkel.

Részletek
Decemberben ismét megnyílik az Ótemplom tornya

Decemberben ismét megnyílik az Ótemplom tornya

2023. november 16. 17:30

A szeptember végi nagy sikerre tekintettel az adventi időszakban két pénteki napon, december 8-án, és 15-én 13 és 21 óra között ismét megnyílik a Sarlós Boldogasszony Templom tornya az érdeklődőknek. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött, csoportok 30 percenként indulnak. Regisztrálni a Tourinform iroda segítségével lehet a 76/562-039-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen.

Részletek