XVIII. Csongrádi Borfesztivál és Kenyérünnep

XVIII. Csongrádi Borfesztivál és Kenyérünnep

2015. augusztus 15. 09:30

Augusztus 20-tól 23-áig elsősorban helyi, de más tájegységek boraiból is ízelítőt kapnak a rendezvényen a látogatók, melléjük kemencében sült kenyérféleségeket kóstolhatnak. Augusztus 20-án, a szabadtéri színpadon választják meg a Szent Vince Borlovagrend új tagjait.

Részletek
Oldalkocsis motorosokat vár Félegyháza

Oldalkocsis motorosokat vár Félegyháza

2015. augusztus 3. 07:30

Több mint 200 motor vonult fel, és mintegy kétezer látogató vett részt a tavalyi első, hagyományteremtő Nemzetközi Oldalkocsis Találkozón, Félegyházán. A családbarát rendezvényre idén még több érdeklődőt várnak. Ónodi Árpád főszervezőtől, a Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület elnökétől tudjuk, hogy a találkozóra már most száznál több oldalkocsis motort regisztráltak Európa 14 országából, és akár 3000 érdeklődőre számítanak.

Részletek
Bemutatkozik a Móra Ferenc Társaság

Bemutatkozik a Móra Ferenc Társaság

2015. július 16. 07:30

Móra Ferenc születésének 136. évfordulóján mutatkozik be első alkalommal Félegyházán a nemrégiben újjáalakult Móra Ferenc Társaság. Július 18-án a szülőháznál az alapító tagok „Helyettem írta Móra” címmel tartanak előadást, amelyben kedvenc műveiket idézik. A rendezvényen a Mórák receptjei alapján készült sütemények kóstolója is várja az érdeklődőket. A megemlékezés 11.30-kor koszorúzással zárul az író Móra téri szobránál.

Részletek
Mezgé piknik

Mezgé piknik

2015. július 7. 13:00

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági Élelmiszeripari Szakképző Iskola szeretettel hív minden érdeklődőt a július 11-én, szombaton tartandó családi piknikre. A rendezvény az iskola csongrádi úti tangazdaságában várja a kicsiket és nagyokat délelőtt 9 órától.

Részletek
A szabadságharc költőjére emlékezünk

A szabadságharc költőjére emlékezünk

2015. július 28. 11:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Emlékbizottság tisztelettel hívja félegyháza lakosait július 31-én, pénteken 18 órára Petőfi Sándor halálának 166. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségre.

Részletek
Móra Ferenc emléknap

Móra Ferenc emléknap

2015. július 11. 07:30

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési egyesület szeretettel hív és vár mindenkit a Móra Ferenc emléknap programjaira július 18-án, szombaton.

Részletek