Helyi hírek 2019. szeptember 20. 13:00

Kész tervek vannak a Molnártelepi út felújítására

Képgaléria
Kész tervek vannak a Molnártelepi út felújítására
A Molnártelepi út tervezett felújításának részleteiről tartott tájékoztatót a helyszínen az érintetteknek és az érdeklődő lakosságnak Csányi József polgármester és dr. Kiss Ákos Csaba önkormányzati képviselő szeptember 19-én, csütörtökön.

A polgármester és a képviselő tervekkel érkeztek, és mint mondták: a térségben dolgozó vállalkozások és az itt élők számára kiemelten fontos probléma megoldásán folyamatosan dolgozott a városvezetés és az önkormányzat az elmúlt öt évben. Dr. Kiss Ákos Csaba hangsúlyozta: a körzet legégetőbb és legnagyobb kihívást jelentő feladataként tekint a helyzet megnyugtató rendezésére.

– Még 2014-ben felvettük a kapcsolatot egy úttervező céggel annak érdekében, hogy találjunk mindenki számára megnyugtató megoldást a rendkívül rossz állapotú út felújítására. A szakmai vélemény azonban azt támasztotta alá, hogy a rendelkezésre álló területen ez nem megvalósítható. Ekkor vettük fel a kapcsolatot a MÁV-val, azt kérve, hogy az út és a vele párhuzamosan futó sínek közötti lekerített területet adja át az önkormányzat részére, lehetővé téve ezzel a kiszélesítést. Az igazgatóság támogatóan állt a kezdeményezés mellé azzal a feltétellel, hogy az ott lévő közművek kiváltását az önkormányzat finanszírozza meg. Ez mintegy 30 millió forint nagyságrendű beruházás, amit felvállalt a város. Jelenleg zajlik az átadás folyamata, ami úgy történhet meg, hogy a területet a MÁV visszaadja a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek, amely átadja az önkormányzatnak. Ezzel lehetővé válik a sportpályáig az út kiszélesítésére. Hat méter széles, vízelvezető árokkal ellátott út építését tervezzük, és a sportpályától a Majsai útig a közvilágítás kiépítése is megtörténne. A beruházást a későbbiekben egy kerékpárút megépítése tenné teljessé – mondta el a polgármester, hangsúlyozva: csak a sportpályáig van lehetőség az út kiszélesítésére, ugyanis a további szakaszon a kerítés túloldalán már közvetlenül sínek vannak, így nincs az építéshez szabad terület.

Csányi József szerint az útpálya kialakításából és a közvilágítás kiépítéséből álló beruházás megvalósítására 2021-ig lát esélyt, tekintettel arra, hogy mintegy 600 millió forintos projektről van szó.

A jelenlévők megtekinthették az előzetes terveket, amelyen az úttest elhelyezése és a telekalakítási határok már jól láthatók.


Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!