• Kezdőlap
  • Hírek
  • Bugac
  • Idén is megrendezik az Abonyi Imre nemzetközi fogathajtó versenyt Bugacon
Bugac 2022. június 11. 16:00

Idén is megrendezik az Abonyi Imre nemzetközi fogathajtó versenyt Bugacon

Idén is megrendezik az Abonyi Imre nemzetközi fogathajtó versenyt Bugacon
Ismét megrendezik Bugacon az Abonyi Imre nemzetközi fogathajtó versenyt június 16. és 19. között. Ezzel többek között a sportág kiemelkedő szereplőinek kívánnak emléket állítani.

Borítókép és további fotók: Paphalmi Róbert



– Bugac a magyar fogathajtás bölcsője, itt dolgoztak Abonyi Imre, Juhász László, Kecskeméti László világbajnokaink és Bálint Mihály is, aki többszörös dobogós helyezést ért el világversenyeken.



Korábban, a 90-es évek közepén, Bugaci Napok elnevezéssel voltak fogathajtó versenyek Bugacon. Ezeket nagyon sok néző látogatta a hangulata, a látványos és nehéz maratonpályája miatt. A gyermek és lovas kísérőprogramok pedig az egész család számára nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget nyújtottak a háromnapos lovasünnepre.



Az önkormányzatot régóta foglalkoztatta, hogy újraélessze a bugaci versenyek hagyományát. Erre kitűnő és egyedülálló alkalom volt a 2021-es esztendő, ami jubileumi évnek tekinthető, hiszen Abonyi Imre 50 évvel előtte, 1971-ben megnyerte az első Négyesfogathajtó Európa-bajnokságot, amit Budapesten rendeztek.



Ebben az évben újra megszervezzük a versenyt, ami a négyesfogatoknak egyben világkupa-forduló is. A helyszín a Táltos Panzió, a Bugaci „Öreg” Csárda környékén, valamint a Kurultaj rendezvényterületen lesz.



Míg tavaly az éppen aktuális vírushelyzetre vonatkozó szigorú korlátozások betartása mellett szerveztük meg az eseményt, most végre igazi családi kikapcsolódási lehetőséget tudunk újra kínálni a kilátogatók részére, korlátozások nélkül!



Ezért is várunk nagy érdeklődést és nézőt, szurkolót a szombati és a vasárnapi programokra. Az Abonyi Imre Fogathajtó és Lovas Egyesület jóvoltából vasárnap ingyenes dottó kisvonat közlekedik a díjhajtó pálya és a Bugac központjában lévő művelődési ház között.



A verseny mellett minden korosztály számára érdekes programokat szeretnénk kínálni. Ennek egyik eleme a térség értékeit bemutató kézműves vásár lesz – derül ki Szabó László polgármester közösségi oldalon közzétett tájékoztatásából.




                    

Kövessen minket a Facebookon is!