Sport 2024. október 9. 16:00

Jó mérkőzésen pontszerzés a Solt otthonában

Jó mérkőzésen pontszerzés a Solt otthonában
A hetedik fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság, amelyben a Kiskunfélegygáza a Solti FC otthonába utazott. A találkozón nem bírt egymással a két csapat, így osztozkodtak a pontokon.

Hosszú idő után ismét vármegyei első osztályú gárdája van a Soltnak. Az újonc eddig remekül szerepel a bajnokságban, mert a találkozó előtt négy mérkőzést megnyert, egy alkalommal döntetlent játszott, egyszer pedig vesztesként hagyta el a pályát. Ezzel az eredménnyel a második helyen állt a tabellán.

A Kiskunfélegyházáról már nem mondható el ugyanez. A két évvel ezelőtti bajnokságot megnyerték, de már az elmúlt évben is csak a nyolcadikok lettek. A mostani bajnoki idényben sem úgy muzsikálnak, mint ahogyan az elvárható lenne a csapattól. A Solt elleni mérkőzés előtt hat mérkőzésből mindössze öt pontot szereztek úgy, hogy csak egy alkalommal győztek, egyszer döntetlent játszottak, háromszor pedig vereséget szenvedtek.

Ettől függetlenül a csapat úgy utazott el Soltra, hogy gyűjteni fogják a pontjaiknak a számát. A találkozót jól is kezdték, mert már a negyedik percben Oldal Tibor révén megszerezték a vezetést. Ez bíztató volt, és lendületet is adott a játékosoknak. Az első játékrészben sikerült is megőrizni az egy gólos előnyt, de a második félidőben a hazaiak mindent megtettek annak érekében, hogy kiegyenlítsenek. Ez sikerült is nekik a 71-dik percben. A találkozóból hátralévő időben mind a két fél szerette volna maga javára fordítani az eredményt, de több gól már nem esett, így 1–1-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

– A vármegyei első osztályhoz képest nagyon jó mérkőzést vívtunk a Solt ellen. Mind a két csapat megpróbálta megszerezni a három pontot. Amennyiben a végeredményt nézzük, akkor mindenféleképpen igazságos a döntetlen. Mind a két csapat pontrúgásból lett eredményes. A hazai csapat sokat tett azért, hogy legalább egy pontot otthon tartson. Mi próbáltuk megőrizni a viszonylag korán megszerzett előnyünket. Sajnos nem sikerült, mert a Solt igazolta a jó hírét, nem véletlen állnak ott a tabella második helyén. Próbálunk innen tovább építkezni – mondta el Némedi Norbert vezetőedző.

Solti FC–Kiskunfélegyháza 1–1 (0–1)

Solt, vezette: Tóth Róbert (Berger Tibor, Herczeg Róbert)

Solt: Cseresnyés – Fehér, Szalánczi (Kis Cs. 87.), Paget, László (Boldizsár 55.), Szili, Kuti, Horváth M., Madár (Bartha 73.), Pribék, Nitsch.
Vezetőedző: Facskó József.

Kiskunfélegyháza: Cseh – Magony, Erős, Oldal, Szabó D. (Kovács P. 51.), Urbán, Szabó P., Kurgyis K., Huszka, Molnár (Kanyó 57.), Tóth B. (Marsa 72.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gól: Szalánczi a 71. illetve Oldal a 4. percben.

Sárga lap: Horváth M. 47., Nitsch 78. perc.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!