Dr. Ónodi Izabella 2024. február 8. 10:00

Jókedvű gyöngyfűzés a nyugdíjasoknak

Képgaléria
Jókedvű gyöngyfűzés a nyugdíjasoknak
Gyöngyfűző foglalkozást indítottak a nyugdíjas klubok tagjainak dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő asszony ötlete és kezdeményezése alapján, a Dél-100 Kft. támogatásával február 7-én, szerdán, a Szakmaközi Művelődési Házban. A foglalkozást Samu Mónika népi ékszerkészítő vezette.

A megjelenteket Magonyné Kis-Czakó Katalin a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének vezetője köszöntötte. Örömének adott hangot, hogy ilyen nagy érdeklődés mellett rendezhetik meg az első gyöngyfűző foglalkozást. Megköszönte a lehetőséget és elmondta, hogy szeretnék, ha folytatása lenne ennek a kezdeményezésnek. Bízik benne, hogy a jövőben rendszeresen tudnak találkozni és különböző gyöngyből készült ékszerek készítésének fortélyait sajátíthatják el az érdeklődők.

Dr. Ónodi Izabella hangsúlyozta, hogy a cél többek között, hogy jó hangulatban, beszélgetések közepette készüljenek ezek a gyöngyös ékszerek, amelyeket ha utána viselnek az alkotóik, akkor eszükbe juttassa ezt a kellemes, szeretetteljes délutánt. Úgy véli, nagy szükség van ilyen személyes találkozásokra, hiszen a hétköznapokon olyan kevés idő jut, hogy megismerjék egymást és váltsanak néhány szót. Megköszönte Fekete Krisztinának, a Dél-100 Kft. képviselőjének a támogatást és Samu Mónikának, hogy tudásával, szakértelmével segíti ezeknek az alkotásoknak a létrejöttét.

Fekete Krisztina elmondta, hogy a vezetőség mindig örömmel és jó szívvel segíti ezeket a kezdeményezéseket és ő is szívesen látogat el hasonló eseményekre.

Az első alkalommal kétféle gyöngyből készült fehér nyakéket készítettek a résztvevők, készítésének technikáját gyorsan elsajátították Samu Mónikának köszönhetően.

Z. A.
        

Kövessen minket a Facebookon is!