Meghalt Kerényi Imre

Meghalt Kerényi Imre

2018. augusztus 11. 17:00

Hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében, családja körében elhunyt Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, egyetemi tanár, publicista, érdemes és kiváló művész — közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda szombaton. Kerényi Imrét, aki mindvégig aktívan dolgozott, a Miniszterelnökség saját halottjának tekinti.

Részletek
Elhunyt Szepesi György, a magyar rádiózás legendája

Elhunyt Szepesi György, a magyar rádiózás legendája

2018. július 25. 11:30

Szerdára virradóra rövid szenvedés után 96 évesen elhunyt Szepesi György – közölte a család a Nemzeti Sporttal. A magyar rádiózás legendája riporterként, tudósítóként, MLSZ-elnökként, valamint sportdiplomataként is fontos szereplője volt a magyar sportéletnek.

Részletek
Online konzultáció indult az óraátállításról

Online konzultáció indult az óraátállításról

2018. augusztus 8. 11:30

Nyilvános konzultációt indított az Európai Bizottság a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos óraátállításról. Az európai polgárok és az érdekelt felek online konzultáció keretében fejezhetik ki a témával kapcsolatos véleményüket. Az interneten elérhető kérdőívet augusztus 16-áig lehet kitölteni. A konzultáció része időszámításról szóló uniós irányelv kiértékelésének, amelyet a bizottság nemrégiben kezdeményezett.

Részletek
Ismét népszámlálás lesz Magyarországon

Ismét népszámlálás lesz Magyarországon

2018. június 28. 13:00

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megkezdi a 2021-es népszámlálás előkészítését; a szervezet szerdától véleménykutatást végez, hogy felmérje, mit gondolnak az emberek a személyazonosító adat megkérdezésével történő népszámlálás lehetőségéről. A legutóbbi két népszámlálás során nem vettek fel személyazonosító adatokat, egyedül a megkérdezettek lakcímét rögzítették, de később ezt is leválasztották a kérdőívek adatairól.

Részletek
Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor

2018. június 20. 14:00

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, a nemzet művésze - tájékoztatta szerdán az MTI-t a család. A Herder- és Kossuth-díjas költőt várhatóan szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra. A temetés időpontjáról a család később ad tájékoztatást.

Részletek
Eltűnt gyermekek világnapja

Eltűnt gyermekek világnapja

2018. május 26. 14:30

Több mint 19 ezer kiskorú eltűnését regisztrálták Magyarországon 2017-ben; ez a szám háromszázzal haladja meg az előző évit - közölte az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódva az Ezer Lámpás Éjszakája Alapítvány az MTI-vel. 

Részletek
Választási tájékoztató a szavazókörökről

Választási tájékoztató a szavazókörökről

2018. április 3. 12:30

Az országgyűlési képviselők április 8-i választásán a választópolgár belföldön a lakcíme szerinti szavazókörben (átjelentkezéssel a kijelölt szavazókörben) szavazhat. A szavazás helyét a megküldött értesítő tartalmazza. Kérik, szavazás előtt feltétlenül tekintse meg az értesítőn a szavazás helyét, mivel egyes szavazókörök elnevezése, valamint címe eltérhet a korábbi években megszokott szavazóhelytől. A települési szintű lakóhellyel rendelkező és az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok a 12. számú szavazókörben (Kossuth u. 9., Móra F. Gimnázium) élhetnek választójogukkal.

Részletek