Hirdetés
Csökken az internet áfája

Csökken az internet áfája

2016. augusztus 16. 11:00

A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

Részletek
Rövidül a nyári vakáció?

Rövidül a nyári vakáció?

2016. augusztus 14. 10:00

Lehet, hogy hamarosan egy hónappal rövidül a nyári szünet a magyar iskolásoknak. De még így sem lenne túl rövid. Ugyan konkrét döntés még nem született róla, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nemrég bejelentette: lehet, hogy már 2018-tól rövidebb lesz az iskolai nyári szünet. Hogy pontosan mennyivel, arról még tart a vita, de a mostani 2 és fél hónapos vakáció akár egy hónapra is rövidülhet, és ezt azzal kompenzálná az oktatáspolitika, hogy valamivel hosszabb évközi – őszi, téli, húsvéti – szünetet adna a diákoknak.

Részletek
Postázzák az értesítőket

Postázzák az értesítőket

2016. augusztus 8. 12:30

Augusztus 8-tól elkezdték postázni az érintett mintegy nyolcmillió választópolgárnak az októberi népszavazásról szóló értesítőt – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Részletek
Tényleg nem mennek nyáron szabadságra a magyarok?

Tényleg nem mennek nyáron szabadságra a magyarok?

2016. augusztus 8. 10:00

Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, és majdnem minden második dolgozóval előfordult már, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni. A most megjelent kutatásból az is kiderült, a magyarok átlagosan 11-12 napot vesznek ki a nyáron, ami az átlagos összes évi szabadságnak a 40 százalékát teszi ki.

Részletek
Új érmék kerülnek forgalomba

Új érmék kerülnek forgalomba

2016. július 31. 08:15

A Magyar Nemzeti Bank alapításának 90. évfordulójára 5 ezer darab 10 ezer forintos ezüst emlékérmét bocsátanak ki, emellett készül még 5 ezer darab 2 ezer forintos emlékérme is rézből. A tízezres emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 24 gramm, átmérője 37 mm, széle recézett. Az emlékérme elő- és hátlapjának díszítő motívumai, az alkalmazott betűtípusok a Magyar Nemzeti Bank alapításakor, 1924-ben kibocsátott részvényeken szereplő egyes motívumokat, betűtípusokat idézik.

Részletek
Íme a felvételi ponthatárok

Íme a felvételi ponthatárok

2016. július 27. 06:00

Nyilvánosságra hozták kedd este nyolc órakor az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Palkovics László oktatási államtitkár, és az Oktatási Hivatal elnöke, Maruzsa Zoltán indította el a ponthatárokat megjelenítő programot a budapesti Pont Ott Partin.

Részletek
Az interneten ellenőrizhetők a pontszámok

Az interneten ellenőrizhetők a pontszámok

2016. július 19. 10:15

A felsőoktatásba jelentkezők az e-felvételi rendszer "jelentkezések és pontszámok" menüpontjára kattintva láthatják az egyes helyeken számított összpontszámukat és annak részleteit - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

Részletek
Nem kell újra letenni a KRESZ-vizsgát

Nem kell újra letenni a KRESZ-vizsgát

2016. július 19. 08:15

Szó sincs arról, hogy újra kellene vizsgáznia minden járművezetőnek, ha majd módosulnak a KRESZ-szabályok - mondta Kiss Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke az MTI-nek.

Részletek