Bronzérmes a magyar mobilnet

Bronzérmes a magyar mobilnet

2016. szeptember 2. 08:15

A magyar mobilszolgáltatók átlagosan másodpercenként 26,15 megabit letöltési sebességet biztosítanak a felhasználóknak, amellyel Magyarország ismét a világ harmadik legjobb eredményét érte el - derült ki az OpenSignal legfrissebb jelentéséből, amelyet a Magyar Telekom juttatott el az MTI-hez.

Részletek
182 napos tanév, sok szünettel

182 napos tanév, sok szünettel

2016. augusztus 31. 11:30

Június vége óta ismert, akkor jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy mi lesz a 2016-17-es tanév rendje, csak akkor még senkit sem érdekelt, mert leginkább a nyárra koncentrált mindenki. Most viszont már nyakunkon az iskola, jó tudni, hogy mire számítsunk, hogyan tervezzük az évet.

Részletek
Kezdődik az iskola

Kezdődik az iskola

2016. augusztus 31. 09:30

Az Országos Rendőr-főkapitányság, valamint az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti. „Az iskola rendőre” program - amelyet 2008. szeptember 1-jén kezdett meg a rendőrség -, a mostani tanévben is folytatódik. Célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése, megszüntetése.

Részletek
Ekkora a béremelés az egészségügyben

Ekkora a béremelés az egészségügyben

2016. augusztus 17. 17:00

A Magyar Közlönyben megjelent az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak bérfejlesztéséről, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendelet.

Részletek
Támogatás járhat az iskolakezdéshez

Támogatás járhat az iskolakezdéshez

2016. augusztus 18. 11:00

Béren kívüli juttatásként iskolakezdési támogatást adhatnak a munkáltatók a szülőknek. A juttatást 15 százalékos szja és 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás terheli, az adót a cégeknek kell megfizetniük – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Részletek
Illetményemelés a járási hivataloknál

Illetményemelés a járási hivataloknál

2016. augusztus 17. 15:00

Július 1-jén lépett hatályba az állami tisztviselőkről szóló törvény, melynek értelmében a járási hivatalok kormánytisztviselőinek jogviszonya állami tisztviselői jogviszonnyá alakult át. Az új szabályozás révén a Kormány olyan állami tisztviselő kart kíván létrehozni, amelynek tagjai számára megteremti azt a lehetőséget, hogy munkájával egész életen át a hazáját, polgártársait szolgálja.

Részletek
Csökken az internet áfája

Csökken az internet áfája

2016. augusztus 16. 11:00

A brüsszeli elutasítás ellenére csökkenti a kormány 2017 januárjától az internet-szolgáltatás áfáját - írta a Világgazdaság kedden a témáért felelős Digitális jólét program titkárságának tájékoztatására hivatkozva.

Részletek
Rövidül a nyári vakáció?

Rövidül a nyári vakáció?

2016. augusztus 14. 10:00

Lehet, hogy hamarosan egy hónappal rövidül a nyári szünet a magyar iskolásoknak. De még így sem lenne túl rövid. Ugyan konkrét döntés még nem született róla, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nemrég bejelentette: lehet, hogy már 2018-tól rövidebb lesz az iskolai nyári szünet. Hogy pontosan mennyivel, arról még tart a vita, de a mostani 2 és fél hónapos vakáció akár egy hónapra is rövidülhet, és ezt azzal kompenzálná az oktatáspolitika, hogy valamivel hosszabb évközi – őszi, téli, húsvéti – szünetet adna a diákoknak.

Részletek
Postázzák az értesítőket

Postázzák az értesítőket

2016. augusztus 8. 12:30

Augusztus 8-tól elkezdték postázni az érintett mintegy nyolcmillió választópolgárnak az októberi népszavazásról szóló értesítőt – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Részletek