Megnyílt az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázata

Megnyílt az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázata

2016. február 14. 10:20

Már lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatára - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten. Hangsúlyozta: a program nemzetközi összehasonlításban is rendkívül sikeres, nagyon nagy tömegeket ér el.

Részletek
Eredmények és tervek összegzése, problémák megbeszélése a 7. választókerületben

Eredmények és tervek összegzése, problémák megbeszélése a 7. választókerületben

2016. február 17. 17:30

A kül- és belterületen eddig elvégzett munkákról, intézményi, közterületi fejlesztésekről számolt be lakossági fórumán Horváth Gábor. A Darvas iskolában megtartott összejövetelen Balla László alpolgármester a 2016-os költségvetésről, Dósai Bence kabinetfőnök pedig a város gazdaságfejlesztési terveiről adott részletes tájékoztatást a 7. választókörzet lakóinak. Timafalvi László városi rendőrkapitány a rendőrség elmúlt évi munkáját összegezte, és kérte a lakótelepiek, valamint a külterületen élők további együttműködését.

Részletek
Márciusban leállhat a vasút

Márciusban leállhat a vasút

2016. február 13. 10:20

Amennyiben február 20-ig a vasutas szakszervezetek és a MÁV nem tud megállapodni az idei évi bérfejlesztésről, a szakszervezetek március első hetében országos sztrájkot hirdetnek – jelentette be a VDSZSZ Szolidaritás elnöke a bértárgyalásokban résztvevő másik hat szakszervezeti vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Részletek
Szülők nélkül - gyerekjogi kampány

Szülők nélkül - gyerekjogi kampány

2016. február 10. 08:15

Az SOS Gyermekfalvak kampányfilmjeiben olyan helyzeteket mutat be, amelyek nyomot hagynak egy gyerek életében. Állami gondoskodásban élő fiatalok beszélnek őszintén az őket ért sérelmekről, örömökről. Magyarországon 22 ezer gyerek él gyermekvédelmi gondoskodásban, közel félezren az SOS Gyermekfalvakban. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira. Az alapítvány az Európai Bizottság támogatásával 9 uniós országban folytatott program keretében gyerekjogi képzést indít gyermekvédelmi szakellátásban dolgozóknak. Összesen 800 szakembert képeznek ki.

Részletek
Február 15-ig kérhető a NAV közreműködése

Február 15-ig kérhető a NAV közreműködése

2016. február 6. 10:20

A NAV szja-bevallási ajánlatot készít, ha erre február 15-ig nyilatkozatban kéri az adózó. Azoknak tehát nem kell időt fordítani a bevallás kitöltésére, akik megfelelnek az egyszerűsített bevallás feltételeinek. Ezt a megoldást február 15-ig lehet kérni a 1553NY jelű nyomtatványon.

Részletek
Nyilatkoztak a megyei országgyűlési képviselők

Nyilatkoztak a megyei országgyűlési képviselők

2016. február 3. 11:40

2001. július 1-jén hatályba léptek azok a szabályok, amelyek alapján vagyonnyilatkozatot kell tenniük a közigazgatásban, igazságszolgáltatásban dolgozóknak. A bíráknak, az ügyészeknek és az igazságügyi alkalmazottaknak, valamint a köztisztviselőknek és a fegyveres szervek hivatásos állományú meghatározott tagjainak nyilatkozniuk kell a vagyonukról. Ezzel a jogalkotó szándéka szerint megvalósul mindhárom hatalmi ágban a vagyongyarapodás ellenőrizhetősége. A vagyonnyilatkozat jogintézményét a 2001. évi XXXVI. törvény vezette be. Január 31-én adták le az országgyűlési képviselők a vagyonnyilatkozataikat. Közzétesszük a megyében élő politikusok nyilatkozatát.

Részletek