Választási tájékoztató a szavazókörökről

Választási tájékoztató a szavazókörökről

2018. április 3. 12:30

Az országgyűlési képviselők április 8-i választásán a választópolgár belföldön a lakcíme szerinti szavazókörben (átjelentkezéssel a kijelölt szavazókörben) szavazhat. A szavazás helyét a megküldött értesítő tartalmazza. Kérik, szavazás előtt feltétlenül tekintse meg az értesítőn a szavazás helyét, mivel egyes szavazókörök elnevezése, valamint címe eltérhet a korábbi években megszokott szavazóhelytől. A települési szintű lakóhellyel rendelkező és az átjelentkezéssel szavazó választópolgárok a 12. számú szavazókörben (Kossuth u. 9., Móra F. Gimnázium) élhetnek választójogukkal.

Részletek
Választási tájékoztató az egyéni szavazólapon szereplő jelöltekről

Választási tájékoztató az egyéni szavazólapon szereplő jelöltekről

2018. április 3. 14:30

Dr. Faragó Zsolt jegyző, az Országos Egyéni Választási Iroda (OEVI) vezetője tájékoztatja a választópolgárokat, hogy a Bács-Kiskun Megyei 4. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületben az alábbi országgyűlési képviselő-jelölteket vette nyilvántartásba az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság. Az április 8-i választáson a szavazólapon az alábbi sorrendben szereplő jelöltekre lehet szavazni (érvényesen szavazni legfeljebb egy jelöltre lehet a jelölt neve melletti körben elhelyezett két egymást metsző + vagy X vonallal).

Részletek
Elhunyt Demján Sándor

Elhunyt Demján Sándor

2018. március 28. 09:00

Demján Sándor 1943. május 14-én született a Szatmár megyei Börvelyen. Szakmai karrierjét 1965-ben, a Fejér Megyei ÁFÉSZ-nél kezdte. 1973-ban ő indította a Skála áruházláncot, 1986-ban megalapította a Magyar Hitelbankot. Nevéhez fűződik a Gránit Pólus Csoport, a Gránit Bank, a TriGránit Csoport megalapítása, valamint a 2003-ban létrehozott Prima Primissima Díj. Ő volt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető alelnöke és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke.

Részletek
Állami kitüntetéseket adott át Balog Zoltán

Állami kitüntetéseket adott át Balog Zoltán

2018. március 15. 12:30

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt, Magyar Érdemrend Lovagkereszt, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket adott át a Pesti Vigadóban, március 13-án.

Részletek
Még egy hónapig kérhető a postázás

Még egy hónapig kérhető a postázás

2018. február 26. 11:30

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a NAV-hoz március 19-éig.

Részletek
Szigorodtak az adóeljárási határidők

Szigorodtak az adóeljárási határidők

2018. február 16. 15:30

Szigorúbbá váltak az adóeljárási határidőkre vonatkozó szabályok az adóhatóság és az adózók oldalán is – hívja fel a figyelmet a MAZARS. Emellett a jövőben, ha az adóhatóság átlépi a döntéshozatalra vonatkozó 60 napos határidőt, akkor adóbírságot már nem szabhat ki. Ez nem befolyásolja a cégek adókülönbözet befizetésére vonatkozó kötelezettségét.

Részletek
Akár 250 párt is indulhat az áprilisi választáson

Akár 250 párt is indulhat az áprilisi választáson

2018. január 30. 09:30

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nyilvántartásában csaknem kétszázötven jogerősen bejegyzett párt szerepel, a szám azonban még nőhet, mivel a bíróságok a jogerőt utólag állapítják meg. Ha pedig megfellebbezték a bejegyzést, akkor az is előfordulhat, hogy valamely párt bejegyzését a választás kitűzése előtt helybenhagyta ugyan a másodfokú bíróság, de a nyilvántartási bejegyzésre – a kitűzés dátumát megelőző jogerővel – csak azután kerül sor, hogy az iratok megérkeznek az elsőfokú bírósághoz.

Részletek