Lemondott Novák Katalin államfő

Lemondott Novák Katalin államfő

2024. február 10. 18:00

A köztársasági elnök fél 6-kor, a köztelevízióban sugárzott beszédében adta hírül, hogy lemond hivataláról, egy, a tavalyi évben hozott kegyelmi döntés kapcsán. Beszédét az alábbiakban közöljük.

Részletek
A közművek átírása az ingatlanok bérbeadásakor is kötelező

A közművek átírása az ingatlanok bérbeadásakor is kötelező

2023. augusztus 6. 12:00

A közművek átírása az ingatlanok bérbeadása esetén is kötelező, sokan mégis elmulasztják a bejelentést - mondta az InfoRádiónak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője. Scherer Zsolt szerint az átírással nagyrészt elkerülhetőek a tulajdonosok és a bérlők közötti elszámolási konfliktusok.

Részletek
Kihirdették az Ország Tortáját

Kihirdették az Ország Tortáját

2023. augusztus 1. 18:00

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Részletek
A BÁCSVÍZ Zrt. elnyerte az Energiatudatos Intézmény díjat

A BÁCSVÍZ Zrt. elnyerte az Energiatudatos Intézmény díjat

2023. július 20. 14:00

A napokban érkezett meg a BÁCSVÍZ Zrt.-hez az a dokumentum, amely hivatalosan is igazolja, hogy a cég sikeresen zárta le az európai uniós forrásból támogatott szemléletformáló projektjét az ivóvízhasználat és a szennyvízkezelés témakörében. A körülbelül kétéves program magas színvonalú és eredményes végrehajtásáért a BÁCSVÍZ elnyerte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiatudatos Intézmény díját is. Az elismerést az Országházban megtartott ünnepségen Szili Katalin, a VEP örökös fővédnöke és Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program jogtulajdonosa adták át Borbély Zita HR és kommunikációs vezetőnek valamint Keliger Dóra projektfelelősnek.

Részletek