Elhunyt Göncz Árpád özvegye

Elhunyt Göncz Árpád özvegye

2020. június 3. 17:00

Elhunyt Göncz Árpádné. A néhai köztársasági elnök özvegye életének 97. évében halt meg, családja körében – tájékoztatta az MTI-t szerdán a család nevében Gulyás András titkárságvezető, a Göncz Árpád Alapítvány kuratóriumának elnöke, írta az MTI.

Részletek
40 új mentőautót kapott az OMSZ

40 új mentőautót kapott az OMSZ

2019. november 28. 08:30

A kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés folyamatos fejlesztéséért – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, amikor átadott 40 új mentőautót az Országos Mentőszolgálatnak.

Részletek
Meghalt Vekerdy Tamás

Meghalt Vekerdy Tamás

2019. október 9. 10:45

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás - közölte a Hvg.hu-val a pszichológus, író családja. A halálhírt Vekerdy Tamás hivatalos Facebook-oldalán is megerősítették:Vekerdy Tanár Úr ma hajnalban csöndben elment - írták.

Részletek
Hajókatasztrófa Budapesten

Hajókatasztrófa Budapesten

2019. május 30. 12:00

Szerda este negyed 10-kor felborult és elsüllyedt egy hajó a Dunán Budapesten a Parlamentnél, miután összeütközött egy szállodahajóval. Éjjel fél 1-kor a Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, legalább 7 ember halt meg, 7 embert kórházban ápolnak, 21 embert pedig nagy erőkkel keresnek - írta az Index.

Részletek
Legyenek PET-mentes önkormányzatok!

Legyenek PET-mentes önkormányzatok!

2019. január 26. 07:30

Kis-Szeniczey Kálmán, az LMP Országos Elnökségének kiskunfélegyházi tagja pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az LMP Magyarország Zöld Pártjaként kiemelten fontosnak tartja, hogy a települések a rendelkezésükre álló eszközökkel is fellépjenek azért, hogy az egyre súlyosabb környezeti problémát jelentő műanyaghulladék-termelődésnek gátat szabjanak.

Részletek
Amit az idei adózásról tudni érdemes

Amit az idei adózásról tudni érdemes

2019. január 2. 16:00

Feltételekkel marad a kedvezményes lakásáfa, nő az alanyi áfa-adómentesség határa, csökken az ESL és UHT tejek áfája. A munkavállalói ösztönző csomagok adózása jelentősen változik, de megmarad a SZÉP kártya kedvezménye. Megszűnik az egészségügyi hozzájárulás, helyette szociális hozzájárulást kell fizetni. A nyugdíjasok jövedelme kedvezményesebben adózik, nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, szélesebb körben válik elérhetővé a kiva. Nő az iparűzési adó mentességének határa, és beindulhat a verseny az önkormányzatok között az adózókért. A céges adóügyekre január 1-től csak a cégkapu használható. A pénzügyi tranzakciós illeték megszűnik minden 20 ezer forintot meg nem haladó lakossági banki átutalásnál. 

Részletek