Pénteken lesz a XI. Állatkertek Éjszakája

Pénteken lesz a XI. Állatkertek Éjszakája

2022. augusztus 24. 12:00

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken, kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt – közölték a szervezők az MTI-vel. A Kecskeméti Vadaskert is ott lesz a résztvevők között.

Részletek
Arató és tematikus nap Ópusztaszeren

Arató és tematikus nap Ópusztaszeren

2022. augusztus 19. 08:00

Augusztus 20-án, szombaton Arató és tematikus napra invitálja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatóit. Különös jelentőséggel bír, és nagy hagyományokkal rendelkezik a nemzet és egyben az emlékpark életében is Szent István királyunk ünnepe, augusztus 20-a. E jeles dátumhoz a néphagyományban az újkenyér megszegése kötődik, amelynek előzménye az aratási időszak lezárulta. Az emlékpark idén az aratási időszakot lezáró és a jelentős néprajzi hagyományokkal rendelkező arató ünnepek hangulatát szeretné megidézni.

Részletek
A magyar koronázások jelvényei

A magyar koronázások jelvényei

2022. augusztus 17. 12:00

Szelényi Károly Magyar Örökség-díjas fotóművésznek nyílik kiállítása augusztus 19-én, pénteken 17 órától a Hattyúházban. A magyar koronázások jelvényei című tárlatát dr. Feledy Balázs művészeti író ajánlja az érdeklődőknek. Klarinéton közreműködik Farkas Dorka.

Részletek