Petőfi 200 íjászverseny

Petőfi 200 íjászverseny

2022. október 6. 17:30 | Petőfi-emlékévek

Csapatíjászversenyt rendez Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának és a szabadságharc hőseinek emlékére a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület október 8-án, szombaton a Platán utca végén található Szérűskertben.

Részletek
Újra lesz Kocsmakvíz a művelődési központban

Újra lesz Kocsmakvíz a művelődési központban

2022. október 2. 12:00

Kocsmakvíz vetélkedőt rendeznek október 3-án 18 órai kezdettel a Móra Ferenc Művelődési Központban. A logikai, lexikális, valamint a világ aktuális híreire épülő megmérettetés ingyenes, a győztes csapat jutalmazásban részesül.

Részletek
Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban

Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban

2022. szeptember 28. 08:00

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A Móra Ferenc Gimnázium idén is megszervezi a közkedvelt programot, ami szeptember 30-án, pénteken 16 és 21 óra között látogatható – tudtuk meg dr. Kása Zsuzsannától, az intézmény igazgatójától, aki hozzátette: az egészen kicsi gyermektől a nagymamákig mindenki nagyon szereti a Kutatók Éjszakáját, kiváló családi program évről-évre.

Részletek
Főhajtás az Aradi vértanúk tiszteletére

Főhajtás az Aradi vértanúk tiszteletére

2022. október 4. 14:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra. Helyszín a Kiskun Múzeummal szemben lévő Aradi vértanúk-emlékoszlopa. Ünnepi beszédet mond dr. Bánki Horváth Mihály, a KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettese, történelemtanára. Verssel közreműködik Gombás Bende, a Kiskun Múzeum munkatársa. A megemlékezést követően koszorúzás az Aradi vértanúk-emlékoszlopnál.

Részletek
Petőfi kora

Petőfi kora

2022. szeptember 27. 10:00 | Petőfi-emlékévek

Petőfi kora címmel rendez tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában ( Kecskeméti Katona József Múzeum, Cifrapalota – Kecskemét, Rákóczi u. 1.) Moderátor: dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora. Az eseményen Kiskunfélegyházát Kőfalviné Ónodi Márta főlevéltáros, MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltára munkatársa képviseli előadásával.

Részletek