Petőfi kora

Petőfi kora

2022. szeptember 27. 10:00 | Petőfi-emlékévek

Petőfi kora címmel rendez tudományos konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Magyar Nemzeti Levéltár Bács-Kiskun Megyei Levéltára XXI. Levéltári Napja alkalmából szeptember 28-án, szerdán 10 órától a Cifrapalotában ( Kecskeméti Katona József Múzeum, Cifrapalota – Kecskemét, Rákóczi u. 1.) Moderátor: dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora. Az eseményen Kiskunfélegyházát Kőfalviné Ónodi Márta főlevéltáros, MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltára munkatársa képviseli előadásával.

Részletek
Programkavalkád az emlékparkban

Programkavalkád az emlékparkban

2022. szeptember 23. 11:00

Szeptember 24-én, szombaton, kihagyhatatlan programokkal örvendezteti meg látogatóit az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. Borszűrő Szent Mihály ünnepén az érdeklődők népi mesterségek bemutatóin vehetnek részt, kipróbálhatják a paprikafűzést, szőlőpréselést, mustot kóstolhatnak, a legkisebbeket pedig gyerekprogramok is várják. És ez nem minden: tematikus nap keretében a Gátőrház környékén a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a népi halászattal, a fokgazdálkodással és a hagyományos halászati eszközökkel.

Részletek
Marokkói anzix

Marokkói anzix

2022. szeptember 23. 16:00

„Marokkói anziksz” címmel tart előadást a Hattyúházban szeptember 29-én, csütörtökön 18 órától Gruber László középiskolai tanár, egyetemi oktató a Földrajzi szabadegyetem előadás-sorozat keretében. Bevezetőt mond: Bense Zoltán, hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap. 

Részletek
70kedek

70kedek

2022. szeptember 21. 16:00

70kedek címmel, jubileumi kiállítása nyílik Szűts Tamás szobrászművésznek szeptember 23-án, pénteken 17 órai kezdettel a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A jubileumi tárlatot Laczkóné dr. Szabó Klára nyugalmazott pedagógus, Kiskunfélegyháza díszpolgára nyitja meg. Az eseményt Tóth Gyula gitár és ének előadása teszi ünnepélyesebbé. A kiállítás október 15-éig látogatható

Részletek
Petőfi-kultusz régen és ma – Petőfi 200 konferencia

Petőfi-kultusz régen és ma – Petőfi 200 konferencia

2022. október 10. 12:00

Október 12-én, szerdán rendezik meg a Petőfi-kultusz régen és ma című tudományos konferenciát és szakmai találkozót. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel hív és vár Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kiskun Múzeum a városháza dísztermébe.

Részletek
Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban

Szombaton ismét Malom alatti sokadalom a múzeumban

2022. szeptember 22. 11:00

A Kiskun Múzeum ismét megrendezi a Malom alatti sokadalom elnevezésű nagysikerű programját, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik majd magukat a sokrétű programelemeknek köszönhetően. A szeptember 24-i esemény részleteiről Keserű Benedek, a múzeum munkatársa mesélt.

Részletek
Petőfi nyomában

Petőfi nyomában

2022. szeptember 15. 16:00 | Petőfi-emlékévek

Bács-Kiskun megyei Petőfi-emléktúrákat indít Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a TOP-5.3.2-17-BK1-2021-00004 azonosító számú – Megyei identitás erősítése – ,,Petőfi200” című pályázat elemeként. Ezek megszervezését – önkormányzati intézményként – a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vállalta magára.

Részletek