Közösségi program volt a falunap Bugacon

Közösségi program volt a falunap Bugacon

2022. július 25. 17:00

Együtt ünnepelt Bugac apraja-nagyja a XXIII. falunapon július 23-án, szombaton. Hagyományos pásztoréletek témával már reggeltől zajlott a családi főzőverseny, ahol bárki megmutathatta, milyen jól tudja forgatni a fakanalat, illetve, hogy a desszertről se feledkezzenek meg, a hagyományos házi sütemények is megmérettek. Az elkészült finomságokat Szabó László polgármester, Varga Viktor énekes, Földesi János, a Magyar Média Válogatott csapatkapitánya és a tavalyi győztes, Néma József kóstolta és pontozta.

Részletek
Bugaci falunap hajtányozással

Bugaci falunap hajtányozással

2022. július 21. 10:00

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Bugacon a falunapot július 23-án, szombaton. Az eseménynek a Mendel Gáspár Közösségi Színtér és környéke ad helyet. A program családi főzőversennyel indul reggel 8 órakor, majd egész nap színes programok sora várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket. Délután kulturális programok lesznek, műsort ad a Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar, koncertet ad Varga Viktor, fellép a Bugaci Tanyaszínház. A napot utcabál zárja.

Részletek
Egyedi élmény a Kiskunsági Hajtánypályán

Egyedi élmény a Kiskunsági Hajtánypályán

2022. július 23. 08:00

Aki valaha ült a Kecskemét és Kiskunmajsa között évekkel ezelőtt rendszeresen közlekedő kisvonaton, az valószínűleg sosem fogja elfelejteni azt a semmihez sem hasonlítható életérzést, amit az az út adhatott.

Részletek
Augusztusban ismét lesz Kurultaj

Augusztusban ismét lesz Kurultaj

2022. június 14. 12:00

A Magyar Turán Alapítvány által életre hívott Magyar Turán Szövetség 2022-ben, augusztus 12. és 14. között rendezi meg a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepét Bugacon, amely a Kárpát-medence legnagyobb hagyományőrző ünnepe, és egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb találkozója.

Részletek