Kitüntették az aranykezű világbajnokot

Kitüntették az aranykezű világbajnokot

2020. november 9. 14:00

Munkája elismeréseként az Életfa Emlékplakett bronz fokozatát adományozta dr. Nagy István agrárminiszter Juhász László fogathajtó-­világbajnoknak, aki a kitüntetést a hetvenedik születésnapjával szinte egy időben Farkas Sándortól, az Agrár­minisztérium miniszterhelyettesétől vehette át a kö­zelmúltban. Juhász László aktív versenyzői pályafutása során, világversenyeken összesen két arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szerzett. Háromszor nyerte meg a magyar bajnokságot.

Részletek
Korszerűsödik a konyha Bugacon

Korszerűsödik a konyha Bugacon

2020. október 26. 10:00

Javában folyik a bugaci Rigó József Általános Iskola területén lévő konyha régen várt bővítése és felújítása. Az eszközvásárlással együtt mintegy 54,5 millió forintba kerülő beruházás a Pénzügyminisztérium támogatásával és 12 millió forint önkormányzati önerővel valósul meg.

Részletek
Bugacon bizonyíthatják az Árpád-kor gazdagságát

Bugacon bizonyíthatják az Árpád-kor gazdagságát

2020. október 18. 08:00

Volt egyszer egy tatárjárás előtti, gazdag, stabil, gyarapodó hatalom, a Magyar Királyság – derül ki a bugaci ásatásokból is. Pétermonostora, egy tatárok által elpusztított, majd feledésbe merült város feltárása zajlik ott – már most sok ezer lelettel és kinccsel. Az ásatás jelentőségét nehéz túlbecsülni: átírhatja és pontosíthatja a középkori Magyarországról alkotott képünket.

Részletek
Életre kelhet a bugaci kispöfögő?

Életre kelhet a bugaci kispöfögő?

2020. augusztus 10. 12:00

A Száz éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút címmel megjelent kötet bemutatóját tartották meg augusztus 8-án, a bugaci művelődési házban. A rendezvényen a Vasúttörténeti Alapítvány kiállítást is rendezett a kisvasutak történetéről. Az eseményen számos, még üzemelő kisvasút képviselői is jelen voltak, akik egy-egy hajtányt is hoztak magukkal, amelyeket később bárki kipróbálhatott a vasútállomáson, ahol azt is bejelentették, hogy hamarosan újra életre kel a még megmaradt kisvasút-szakasz, ezúttal azonban elsősorban a sportot, szórakozást szolgálva.

Részletek
Szenzációs leletek Bugacon - videóval

Szenzációs leletek Bugacon - videóval

2020. július 11. 16:00

A Kiskunsági Homokhátság 11-13. századi központjának maradványai kerültek elő a föld alól Bugac határában. A tatárjárási időszakból több mint 10 ezer leletre bukkantak a régészek. A hatalmas bazilikának, kolostornak és a környező városnak a maradványai európai szinten is szenzációsak.

Részletek
Új, aszfaltozott utak Bugacon

Új, aszfaltozott utak Bugacon

2020. április 10. 14:00

Az Árpád és az Alkotmány utca aszfaltozása április elején kezdődött el Bugacon. A két, nagyjából egy kilométeres út felújítása már nagyon indokolt volt, a munkálatokra 15 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán az önkormányzat.

Részletek
Trianon-liget létesült Bugacon

Trianon-liget létesült Bugacon

2019. október 8. 07:30

A száz éve elvesztett magyar erdőknek állít emléket a Trianon-liget és a tizenötödik Kiskunsági Alkotótábor zárókiállítása Bugac Felsőmonostoron. A liget ünnepélyes átadását és a kiállítás megnyitóját szerdán tartották.

Részletek