Ég a fenyves Bugac külterületén

Ég a fenyves Bugac külterületén

2018. április 12. 16:15

Mintegy négyhektárnyi területen lángol a fenyves csütörtök délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A helyszínre riasztották még a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi, a monori, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat, a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait, valamint a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit is. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője a Rádió Smile-nak elmondta, az oltást a nehéz terepviszonyok és a folyamatosan erősödő szél is nehezíti.

Részletek
Iratkozz gyermekközpontú iskolába!

Iratkozz gyermekközpontú iskolába!

2018. április 10. 18:00

A bugaci Rigó József Általános Iskola várja az április 12-13-ai beiratkozáskor a leendő kis elsősöket, akik családias, gyermekközpontú iskolában szeretnék megkezdeni diákéveiket.

Részletek
Igazi átélés nélkül nincs igazi karácsony

Igazi átélés nélkül nincs igazi karácsony

2017. december 22. 13:00

– Néhány nap, és mindnyájunk szobájában ott fog állni a feldíszített karácsonyfa. Ez a szép fa, mint szimbólum a legnagyobb ajándékra, Jézus Krisztusra mutat, akinek eljövetelével valóság lett az, amiről az ének is szól: “az ég a földre száll”. Fontosak az ünnepi kellékek, fontosak az illatok, az ízek, fények, de a legfontosabb, hogy ezeket a kellékeket igazi tartalommal töltsük meg.

Részletek
Választókerületi polgármesterek találkoztak Bugacon

Választókerületi polgármesterek találkoztak Bugacon

2017. október 13. 13:30

Október 12​-én Bugacon tartották a 4. számú választókerület polgármestereinek 71. értekezletét. Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy negyedévente, mindig más-más településen találkoznak a településvezetők. Ezeken az alkalmakon beszélik meg közösen az éppen aktuális kérdéseket.

Részletek
Ultramodern látogatóközpont épül Bugacon

Ultramodern látogatóközpont épül Bugacon

2017. június 29. 11:30

Mintegy tízéves előkészítő munka eredményeként ultramodern látogatóközpont épül a bugaci Aranymonostor mellett. Az egymilliárd forintos fejlesztést megyei turizmusfejlesztési keretből valósítja meg a bugaci önkormányzat a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési Nonprofit Kft.-vel közösen. Az építkezés a közbeszerzési eljárás után várhatóan jövő tavasszal kezdődik és 2019 őszéig be is fejeződik.

Részletek
Pásztorkutyák találkozója

Pásztorkutyák találkozója

2017. június 30. 11:30

Július 2-án, vasárnap Bugacon, a Karikás csárda mellett rendezik meg a magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítását. Valamennyi magyar pásztorkutyafajtával találkozhatnak az érdeklődők ahol a tenyésztők minden fajtából a legszebbeket sorakoztatják fel. A programsorozat keretében a XX. Magyar Országos Terelő Bajnokság 3. minősítő fordulóját is megrendezik.

Részletek
Megszámolták az ürgéket

Megszámolták az ürgéket

2017. április 30. 08:20

Részletesen feltérképezték az ürgelyukakat Bugacon, hogy a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei megbecsülhessék az itteni állomány nagyságát. Az ürge valaha olyan nagy számban élt az országban, hogy mezőgazdasági kártevőnek számított. Élőhelyük drasztikus csökkenése miatt azonban olyannyira megritkult, hogy ma már fokozottan védett faj.

Részletek