Életre kelhet a bugaci kispöfögő?

Életre kelhet a bugaci kispöfögő?

2020. augusztus 10. 12:00

A Száz éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút címmel megjelent kötet bemutatóját tartották meg augusztus 8-án, a bugaci művelődési házban. A rendezvényen a Vasúttörténeti Alapítvány kiállítást is rendezett a kisvasutak történetéről. Az eseményen számos, még üzemelő kisvasút képviselői is jelen voltak, akik egy-egy hajtányt is hoztak magukkal, amelyeket később bárki kipróbálhatott a vasútállomáson, ahol azt is bejelentették, hogy hamarosan újra életre kel a még megmaradt kisvasút-szakasz, ezúttal azonban elsősorban a sportot, szórakozást szolgálva.

Részletek
Szenzációs leletek Bugacon - videóval

Szenzációs leletek Bugacon - videóval

2020. július 11. 16:00

A Kiskunsági Homokhátság 11-13. századi központjának maradványai kerültek elő a föld alól Bugac határában. A tatárjárási időszakból több mint 10 ezer leletre bukkantak a régészek. A hatalmas bazilikának, kolostornak és a környező városnak a maradványai európai szinten is szenzációsak.

Részletek
Új, aszfaltozott utak Bugacon

Új, aszfaltozott utak Bugacon

2020. április 10. 14:00

Az Árpád és az Alkotmány utca aszfaltozása április elején kezdődött el Bugacon. A két, nagyjából egy kilométeres út felújítása már nagyon indokolt volt, a munkálatokra 15 millió forint támogatást nyert a Belügyminisztérium pályázatán az önkormányzat.

Részletek
Trianon-liget létesült Bugacon

Trianon-liget létesült Bugacon

2019. október 8. 07:30

A száz éve elvesztett magyar erdőknek állít emléket a Trianon-liget és a tizenötödik Kiskunsági Alkotótábor zárókiállítása Bugac Felsőmonostoron. A liget ünnepélyes átadását és a kiállítás megnyitóját szerdán tartották.

Részletek
Karácsony, az önátadó szeretet ünnepe

Karácsony, az önátadó szeretet ünnepe

2018. december 23. 16:00

Falukarácsonyi ünnepséget tartottak Bugacon, december 20-án. Az iskolai téli szünet nyitásának szerepét is méltán betöltő műsor lehetőséget adott arra, hogy a karácsony előtti készülődés sebes áradatában egy kicsit megállítva az időt egymásra és a közelgő ünnepre fókuszáljunk.

Részletek