Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyves lángjait

Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyves lángjait

2018. április 12. 20:35

Az egységek huszonnégy vízsugárral dolgoztak a helyszínen. Mintegy nyolchektárnyi területen égett a fenyves csütörtök késő délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával és összesen huszonnégy vízsugárral oltották el a lángokat. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Részletek
Ég a fenyves Bugac külterületén

Ég a fenyves Bugac külterületén

2018. április 12. 16:15

Mintegy négyhektárnyi területen lángol a fenyves csütörtök délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A helyszínre riasztották még a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi, a monori, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat, a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait, valamint a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit is. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője a Rádió Smile-nak elmondta, az oltást a nehéz terepviszonyok és a folyamatosan erősödő szél is nehezíti.

Részletek
Iratkozz gyermekközpontú iskolába!

Iratkozz gyermekközpontú iskolába!

2018. április 10. 18:00

A bugaci Rigó József Általános Iskola várja az április 12-13-ai beiratkozáskor a leendő kis elsősöket, akik családias, gyermekközpontú iskolában szeretnék megkezdeni diákéveiket.

Részletek
Igazi átélés nélkül nincs igazi karácsony

Igazi átélés nélkül nincs igazi karácsony

2017. december 22. 13:00

– Néhány nap, és mindnyájunk szobájában ott fog állni a feldíszített karácsonyfa. Ez a szép fa, mint szimbólum a legnagyobb ajándékra, Jézus Krisztusra mutat, akinek eljövetelével valóság lett az, amiről az ének is szól: “az ég a földre száll”. Fontosak az ünnepi kellékek, fontosak az illatok, az ízek, fények, de a legfontosabb, hogy ezeket a kellékeket igazi tartalommal töltsük meg.

Részletek
Választókerületi polgármesterek találkoztak Bugacon

Választókerületi polgármesterek találkoztak Bugacon

2017. október 13. 13:30

Október 12​-én Bugacon tartották a 4. számú választókerület polgármestereinek 71. értekezletét. Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy negyedévente, mindig más-más településen találkoznak a településvezetők. Ezeken az alkalmakon beszélik meg közösen az éppen aktuális kérdéseket.

Részletek
Ultramodern látogatóközpont épül Bugacon

Ultramodern látogatóközpont épül Bugacon

2017. június 29. 11:30

Mintegy tízéves előkészítő munka eredményeként ultramodern látogatóközpont épül a bugaci Aranymonostor mellett. Az egymilliárd forintos fejlesztést megyei turizmusfejlesztési keretből valósítja meg a bugaci önkormányzat a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési Nonprofit Kft.-vel közösen. Az építkezés a közbeszerzési eljárás után várhatóan jövő tavasszal kezdődik és 2019 őszéig be is fejeződik.

Részletek
Pásztorkutyák találkozója

Pásztorkutyák találkozója

2017. június 30. 11:30

Július 2-án, vasárnap Bugacon, a Karikás csárda mellett rendezik meg a magyar pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítását. Valamennyi magyar pásztorkutyafajtával találkozhatnak az érdeklődők ahol a tenyésztők minden fajtából a legszebbeket sorakoztatják fel. A programsorozat keretében a XX. Magyar Országos Terelő Bajnokság 3. minősítő fordulóját is megrendezik.

Részletek