Rekord részvétel a 10 éves Kurultajon

Rekord részvétel a 10 éves Kurultajon

2018. augusztus 15. 08:30

Az elmúlt hétvégén Bugacon a Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés tízedik évfordulóját ünnepelték. A programsorozattal a honalapító őseinkre és az ő őseikre, a közép-ázsiai testvérnépek közös őseire, valamint többek között Atillára, a hunok vezérlő nagy fejedelmére emlékeztek.

Részletek
Ismét Futó-homok félmaraton Bugacon

Ismét Futó-homok félmaraton Bugacon

2018. június 22. 11:30

Június 30-án, szombaton ismét megrendezik Bugacon a Futó-homok félmaraton futóversenyt. A szervező Iustitia Sport és Kulturális Egyesület és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság várja a kihívást szerető futókat a bugaci pusztába. A különleges természeti adottságok, a várható meleg és a laza homok igazi kihívást jelent a futóknak. A versenykiírás itt olvasható: http://www.juszti.hu/oldalak/futoklub/futohomok_versenykiiras.html#

Részletek
Megkezdődött a kétnapos Adrenalin Kupa Bugacon

Megkezdődött a kétnapos Adrenalin Kupa Bugacon

2018. április 21. 22:15

Április 21-én megkezdődött a kétnapos Adrenalin Kupa Bugacon, amely a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság I. futama, valamint a CEZ bajnokság III. futama. Az első versenynapon két 102 kilométeres távot tettek meg a versenyzők, s a mezőnyben a Dakart megjárt pilóták mellett amatőrök is versenybe szálltak.

Részletek
Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyves lángjait

Eloltották a tűzoltók a Bugac külterületén égő fenyves lángjait

2018. április 12. 20:35

Az egységek huszonnégy vízsugárral dolgoztak a helyszínen. Mintegy nyolchektárnyi területen égett a fenyves csütörtök késő délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunhalasi, a csongrádi, a szentesi, a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi és a monori hivatásos tűzoltók, a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói, a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a nyárlőrinci, a kiskunmajsai és a tiszakécskei önkéntes tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, több órás munkával és összesen huszonnégy vízsugárral oltották el a lángokat. Elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Részletek
Ég a fenyves Bugac külterületén

Ég a fenyves Bugac külterületén

2018. április 12. 16:15

Mintegy négyhektárnyi területen lángol a fenyves csütörtök délután a Bács-Kiskun megyei Bugac külterületén. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek ki a kiskunfélegyházi, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral kezdték meg tűz oltását. A helyszínre riasztották még a fővárosi, a kalocsai, a kiskőrösi, a dabasi, a szegedi, a monori, a szentesi és a csongrádi hivatásos tűzoltókat, a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait, valamint a kisteleki és a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit is. Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtószóvivője a Rádió Smile-nak elmondta, az oltást a nehéz terepviszonyok és a folyamatosan erősödő szél is nehezíti.

Részletek