Évet értékelt a Mercedes-Benz

Évet értékelt a Mercedes-Benz

2020. február 28. 16:00

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft., idén is a vezető helyet szerezte meg a prémium személyautók eladásában, és jó eredményeket értek el a kis- és nagyhaszon-járművek üzletágak is. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben újabb sikeres évet zárt: mintegy 190 ezer személygépkocsit gyártottak Kecskeméten, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Egy éven belül háromszor is sikeresen indították el az egymást követő új modellek sorozatgyártását. A két cég közös sajtótájékoztatón értékelte a 2019-es év eredményeit.

Részletek
Trendi mérnökök

Trendi mérnökök

2020. február 3. 16:00

Az új technológiák és a gyorsuló innováció kihívásokat és egyben lehetőségeket is jelentenek a jövő mérnökei számára. Szemünk előtt zajlik az ipar negyedik forradalma, az ipar 4.0-ának nevezett átalakulás, ami magával hozta a mérnöki és informatikai szakmák változását. Az új kulcsszavak az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a folyamatoptimalizálás és a környezetvédelem, amelyek mind a mérnöki területek felértékelődését okozzák.

Részletek
Több támogatást kapnak a méhészek

Több támogatást kapnak a méhészek

2020. január 18. 08:00

A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak hozzá, amiből méhanyát, méhegészségügyi gyógyszereket vásárolhatnak, támogatást kapnak szakmai továbbképzésre, szaktanácsadást vehetnek igénybe és hozzájuthatnak a legfrissebb szakirodalomhoz - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a köztévében.

Részletek
A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. január 11. 17:30

Sikeres próbaüzem után, sorozatgyártás előtt a Renner-traktor. A Renner 50 univerzális összkerékhajtású erőgép projekt célja, a magyar mérnöki eredményeket felhasználva, a magyarországi traktorgyártás újraindítása. Újra van magyar traktor, ennek apropóján áttekintjük a hazai traktorgyártás történetét.

Részletek
Öt dolog, ami idén átalakítja a bankolást

Öt dolog, ami idén átalakítja a bankolást

2020. január 3. 12:00

Nem csak a készpénzt, de akár a bankkártyát is elfelejthetjük, ha vásárolni indulunk – alapvető változások jönnek a pénzügyek intézésében 2020-tól. Márciustól elegendő lesz egy autó vagy lakás vásárlásakor az eladó telefonszáma vagy e-mail címe és így utalhatunk neki – persze egyszerűen, csak a kulcsátadáskor: az összeg azonnal megjelenik majd a számláján. De a piacon is fizethetünk majd egy QR-kód beolvasásával a kiló almáért. A bankok felveszik a versenyt a fintech cégekkel és új szolgáltatásokkal rukkolnak elő.

Részletek
Nő az egyetemisták diákmunka kedve

Nő az egyetemisták diákmunka kedve

2019. december 30. 08:00

A 2019-es év több meglepetést is okozott a diákmunkák világában: a hallgatók sokkal tudatosabban választanak munkahelyet, türelmesen várnak egy-egy kiszemelt pozícióra, sőt még a hétvégéjüket és a munkaszüneti napokat is hajlandók beáldozni. A munkavállaló diákok száma 2018-hoz viszonyítva mintegy 20 százalékkal növekedett, a cégek pedig egyre nagyobb bizalommal fogadják a fiatalokat, sokszor még a hard skillek betanítást is átvállalják egy-egy értékes juniorért – derül ki hazánk szakmai diákmunkáira specializálódott iskolaszövetkezetének jelentéséből.

Részletek
Véget ér a bankjegyek megújítása

Véget ér a bankjegyek megújítása

2019. december 17. 16:00

Év végén lezárul a bankjegyek megújítási programja, a többletkibocsátás költsége 4-5 milliárd forint volt – mondta Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénzlogisztikai igazgatóság igazgatója.

Részletek