Új számlaadat-szolgáltatás lép életbe júliustól

Új számlaadat-szolgáltatás lép életbe júliustól

2020. április 3. 16:00

Alig három hónap múlva, azaz július 1-jétől lépnek életbe az online számlaadat-szolgáltatásban bevezetett változások, amely szerint minden vállalkozásnak minden olyan számla esetében, amelyet belföldi adóalany részére, belföldön állított ki – valós időben adatot kell szolgáltatni az adóhatóság felé. Amennyiben az adatszolgáltatás elmarad, számlánként akár 500 ezer forint bírságot is kiszabhat a hatóság. A MAZARS összefoglalója szerint a változás – rövidtávon – növeli az adózók adminisztrációs terheit, de célja, hogy ezáltal a jövőben általános forgalmi adó bevallási tervezetek álljanak rendelkezésre az adózók számára.

Részletek
Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

Lassítottak a toborzásban, de optimisták a cégek

2020. március 24. 16:00 | Koronavírus

A koronavírus minden magyar vállalkozás működését érintette valamilyen szinten, de az új kollégák toborzásával továbbra is tervez a cégek több mint 90 százaléka 2020-ban. Harmaduknál változatlanul folytatódik az új munkaerő felvétele, bizonyos ágazatokban viszont teljes mértékben megszűnt ez a tevékenység – derül ki a Profession.hu villámkutatásából és saját adataiból.

Részletek
Húsvéti vendég

Húsvéti vendég

2020. április 13. 17:30

Jeges széllel karcoló éjszakában érkezett a szeretet a Tiszához. A sötétség leple alatt vágott át a mezőn, de a tanyákból csorduló fényben egy pityókás parasztember mégis meglátta. Később a kocsmában két kisfröccsért mesélt a furcsa idegenről, aki szerinte talán Szerbiából érkező csempész lehet, vagy inkább öregeket kéjjel fosztogató, de mindenképp nagyon gyanúsan szedte a lábát, mint aki oda siet, ahova nem is hívták.

Részletek