Hirdetés
Őstermelők figyelem!

Őstermelők figyelem!

2020. március 13. 14:00

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara továbbra is tárgyalásokat folytat az Agrárminisztériummal az őstermelői jogviszonyhoz fűződő intézkedésekről, modernizálásáról például, hogy az értékesítési betétlap kiváltása nélkül is érvényes legyen az őstermelői jogviszony, de az egyszerűsítések bevezetésére várhatóan csak 2021-től kerülhet sor.

Részletek
 A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. március 28. 16:00

A rovatban a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum kutatásaira építve, sorozatot indított az agrotrend.hu a magyarországi traktorgyártás kiemelkedő műszaki alkotásaiból. Mindig egy-egy magyar traktortípust mutatnak be, amelyet a Félegyházi Közlöny is megoszt olvasóival.

Részletek
A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. március 14. 16:00

A rovat keretében a SZIE Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum kutatásaira építve, sorozatot indított az agrotrend.hu a magyarországi traktorgyártás kiemelkedő műszaki alkotásaiból. Mindig egy-egy magyar traktortípust mutatnak be, amelyet a Félegyházi Közlöny is megoszt olvasóival.

Részletek
Évet értékelt a Mercedes-Benz

Évet értékelt a Mercedes-Benz

2020. február 28. 16:00

Rekordévet zárt a Mercedes-Benz Hungária Kft., idén is a vezető helyet szerezte meg a prémium személyautók eladásában, és jó eredményeket értek el a kis- és nagyhaszon-járművek üzletágak is. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2019-ben újabb sikeres évet zárt: mintegy 190 ezer személygépkocsit gyártottak Kecskeméten, amellyel mintegy 3,7 milliárd eurós nettó árbevételt ért el a vállalat. Egy éven belül háromszor is sikeresen indították el az egymást követő új modellek sorozatgyártását. A két cég közös sajtótájékoztatón értékelte a 2019-es év eredményeit.

Részletek
Trendi mérnökök

Trendi mérnökök

2020. február 3. 16:00

Az új technológiák és a gyorsuló innováció kihívásokat és egyben lehetőségeket is jelentenek a jövő mérnökei számára. Szemünk előtt zajlik az ipar negyedik forradalma, az ipar 4.0-ának nevezett átalakulás, ami magával hozta a mérnöki és informatikai szakmák változását. Az új kulcsszavak az automatizálás, a mesterséges intelligencia, a folyamatoptimalizálás és a környezetvédelem, amelyek mind a mérnöki területek felértékelődését okozzák.

Részletek
Több támogatást kapnak a méhészek

Több támogatást kapnak a méhészek

2020. január 18. 08:00

A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak hozzá, amiből méhanyát, méhegészségügyi gyógyszereket vásárolhatnak, támogatást kapnak szakmai továbbképzésre, szaktanácsadást vehetnek igénybe és hozzájuthatnak a legfrissebb szakirodalomhoz - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke a köztévében.

Részletek
A magyar traktorgyártás első száz éve

A magyar traktorgyártás első száz éve

2020. január 11. 17:30

Sikeres próbaüzem után, sorozatgyártás előtt a Renner-traktor. A Renner 50 univerzális összkerékhajtású erőgép projekt célja, a magyar mérnöki eredményeket felhasználva, a magyarországi traktorgyártás újraindítása. Újra van magyar traktor, ennek apropóján áttekintjük a hazai traktorgyártás történetét.

Részletek
Öt dolog, ami idén átalakítja a bankolást

Öt dolog, ami idén átalakítja a bankolást

2020. január 3. 12:00

Nem csak a készpénzt, de akár a bankkártyát is elfelejthetjük, ha vásárolni indulunk – alapvető változások jönnek a pénzügyek intézésében 2020-tól. Márciustól elegendő lesz egy autó vagy lakás vásárlásakor az eladó telefonszáma vagy e-mail címe és így utalhatunk neki – persze egyszerűen, csak a kulcsátadáskor: az összeg azonnal megjelenik majd a számláján. De a piacon is fizethetünk majd egy QR-kód beolvasásával a kiló almáért. A bankok felveszik a versenyt a fintech cégekkel és új szolgáltatásokkal rukkolnak elő.

Részletek