Korszerű meteorológiai adatok az agrárium szolgálatában

Korszerű meteorológiai adatok az agrárium szolgálatában

2021. március 17. 14:00

A teljes magyar agrárium nyertese lehet annak az együttműködésnek, amely az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a Macro cégcsoport két tagja között jött létre. A kutatók a legmodernebb meteorológiai adatokkal felvértezve immár jóval hatékonyabb munkát végezhetnek a klímaváltozás, a növényvédelem és az agrometeorológia területén, de az új eredmények javíthatják a hazai mezőgazdaság versenyképességét is.

Részletek
Átalakul a hazai dinnyetermesztés

Átalakul a hazai dinnyetermesztés

2021. március 16. 14:00

A tavalyi kedvezőtlen időjárás után sok kisebb, jellemzően melléktevékenységként dinnyét termelő hagyja abba a termelést, így várhatóan újabb 5 százalékkal csökkenhet idén hazánkban a görögdinnye termőterülete.  Ugyanakkor a nagyobb termelőknél még jobban előtérbe kerülnek a korszerűbb technológiák és a minőség, így egyelőre – ha az időjárás is kedvez – termésmennyiségben nem számítanak kiesésre a szakemberek. A vetőmageladásokból származó előrejelzések szerint idén még több magszegény görögdinnyére számíthatunk, melyek iránt folyamatosan nő a kereslet, a sárgadinnye esetében egyelőre nincsen számottevő változás.

Részletek
Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

2021. március 14. 16:00 | Koronavírus

Hasznos információkat osztott meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, arculatváltásról, újításokról, a Covid-hatásról Klemm Balázs, a turizmus véleményformáló szakembere. A magyarországi és székelyföldi érdekeltségű cég, a Hotel & More Group tulajdonosa, vezérigazgatója beszélt a 2020-as és a 2021-es turisztikai idényről és a szektor jövőbeli kilátásairól.

Részletek
Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon

Ezer négyzetméteres csarnok épül Fülöpjakabon

2021. március 10. 12:00

Egy március elején megszületett kormányhatározat értelmében 53 millió forintos többlettámogatásban részesült az Inkubátorház építése Fülöpjakabon elnevezésű projekt. A beruházásra még 2017-ben nyert 450 millió forint támogatást a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által koordinált TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból a Fülöpjakabi Községgazdálkodási Kft., de a munkálatok tényleges megkezdésére a most elnyert többlettámogatással nyílik lehetőség – tudtuk meg Bodor Sándortól, Fülöpjakab polgármesterétől.

Részletek
Szürkevízzel öntöznék a mezőgazdasági földeket

Szürkevízzel öntöznék a mezőgazdasági földeket

2021. március 2. 12:00

Tiszaalpáron február 24-én kaptak tájékoztatást a meghívott helyi gazdák az UNIVER Zrt. és a Kecskeméti Konzervgyár Kft. közreműködésével megalakuló Lakitelek-Szentkirály- Nyárlőrinc-Tiszaalpár településeket érintő öntözési közösségek létrehozásáról.

Részletek
Gumikesztyűket gyártanak Kiskunfélegyházán

Gumikesztyűket gyártanak Kiskunfélegyházán

2021. február 26. 14:00

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak – mondta a pénzügyminiszter pénteken a Facebookra feltöltött videójában, miután aláírta a három érintett cég támogatási szerződését. Varga Mihály közölte, mindhárom cég magas hozzáadott értékű beruházást valósít meg.

Részletek