600 milliárdos fejlesztés

600 milliárdos fejlesztés

2016. szeptember 10. 08:15

A Mercedes-Benz mintegy 600 milliárd forint értékű fejlesztést valósít meg a közeljövőben Magyarországon - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter Budapesten, Hartmut Schickkel, a Daimler Buses vezetőjével és Jörg Schmidttel, a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetőjével folytatott megbeszélését követően a tárca MTI-nek eljuttatott közleménye szerint. A cég ezenkívül jelentős szerepet vállal a magyarországi buszgyártás megerősítésében, illetve az elektromos autók magyarországi elterjesztésében - tették hozzá. 

Részletek
Pályázati tanácsadó hálózatot hoz létre az agrárkamara

Pályázati tanácsadó hálózatot hoz létre az agrárkamara

2016. augusztus 27. 10:15

Pályázati tanácsadói szolgáltatást indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amellyel az agrártámogatások minél hatékonyabb elérését kívánja segíteni. A NAK tájékoztatása szerint a Pályázati Tanácsadók Hálózata augusztus 15-től várja a pályázatírók jelentkezését, a tagok pedig szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást.

Részletek
Az Auditól is csábíthat el szakembereket a Mercedes-gyár

Az Auditól is csábíthat el szakembereket a Mercedes-gyár

2016. augusztus 18. 09:00

A Mercedest is aggaszthatja a munkaerőhiány. Nem lesz könnyű két-három éven belül megfelelően képzett szakembereket találni a Kecskemétre tervezett új üzembe – mondta Világgazdaságnak Kilián Csaba, a Magyar Gépjárműipari Szövetség (MGSZ) főtitkára. A Mercedes azonban viszonylag jó helyzetben van, hiszen jó referenciát jelent, jelentős, megbízható márkának számít, így a munkaerő-toborzást is könnyebben megoldja, mint azok a cégek, ahol alacsonyabb szintű a hozzáadott értékű munka aránya. Kilián ezért optimista, úgy véli: ha nem is könnyen, de a Mercedes megtalálja majd a megfelelő munkavállalókat. Minden bizonnyal a Mercedes-központban is erre számítanak, különben nem döntöttek volna a magyarországi bővítésről.

Részletek
Viszik a pénzt a kalászosok

Viszik a pénzt a kalászosok

2016. augusztus 17. 11:00

Tavaly augusztushoz képest legalább 20 százalékkal alacsonyabb áron lehet eladni most a kalászos gabonaféléket. A termelés önköltségét sem kapják meg a gazdák. A búzából széles átlagban jónak mondható 6 tonna körüli terméssel sem mennek sokra a piacon ez idő tájt a gazdák. Jóformán csak a kimagasló, 7–8 tonna hektáronkénti hozamokkal bíró termesztők számíthatnak valamennyi nyereségre, de már annak is örülhetnek, ha nem fizetnek rá a kenyérgabonára.

Részletek
Júniusban emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak

Júniusban emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak

2016. augusztus 16. 11:45

A növényi termékek árának 3,5 százalékos emelkedése, az élő állatok és állati termékek árának 1,8 százalékos csökkenése eredőjeként júniusban 1,5 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos hónapjához képest - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Részletek